O bulunmaz bir arkadaş

Güncelleme Tarihi:

O bulunmaz bir arkadaş
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2010 00:00

Kazan'da ilköğretim öğrencisi Doğan Akbaba’nın fiziksel engelli sınıf arkadaşı Mithat Taşkoparan ile arkadaşlığı, onur belgesiyle ödüllendirildi.

Haberin Devamı

İlçede taşımalı eğitim verilen Kayı İlköğretim Okulu’nun 8’inci sınıf öğrencisi Doğan Akbaba, birinci sınıfta tanıştığı fiziksel engelli arkadaşı Mithat Taşkoparan’ın sekiz yıl boyunca gören gözü, tutan eli oldu. Küçük yaşta geçirdiği bir kaza sonrası tek gözünü kaybeden, yürümekte ve kollarını kullanmakta güçlük çeken Mithat’ın okul boyunca yanından bir an olsun ayrılmayan Doğan, arkadaşının gün boyunca yemek ve tuvalet ihtiyacından merdivenlerden inip çıkmasına, ders çalışmasına kadar her konuda yardımına koşuyor.
Doğan Akbaba’yı örnek davranışı dolayısıyla ödüllendirmeye karar veren Kayı İlköğretim Okulu öğretmenleri, tüm okul öğrencilerinin katıldığı bir tören düzenledi. Törende konuşan Mithat, fiziksel engeline rağmen 8 yıl boyunca okuldaki her anında yanı başında olan Doğan’dan okulun bitmesiyle birlikte ayrılacağını hatırlatarak, bunun derin üzüntüsünü yaşadığını söyledi. Artık can dostu yanında olamayacağı için okula gitmek istemediğini ve lise eğitimine devam etmeyeceğini belirten Mithat, şunları kaydetti:
“Doğan, yıllardır benim elim ayağım gibiydi. Ancak bu sene yollarımız ayrılacak. Çünkü Doğan, meslek lisesine gidecek. Bense fiziki engelim nedeniyle bu okulda okuyamayacağım. Arkadaşım yanımda olmayacağı için hayatım daha da zor olacak.
O yüzden öğrenimime devam etmek istemiyorum. Ama okul müdürümüz ikimizin de aynı liseye devam etmesi için yardımcı olma sözü verdi. Bu beni biraz umutlandırdı. Öğretmenlerim de eğitimime devam etmemi istiyorlar.”


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!