Nuri Demirağ Havacılık Sergisi açıldı

Güncelleme Tarihi:

Nuri Demirağ Havacılık Sergisi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2017 15:56

Nuri Demirağ Havacılık Sergisi açıldı

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA)- SİVAS İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 2016-2017 Mümtaz Şahsiyetler Projesi dahilinde Nuri Demirağ'ı tanıtmak ve öğrencilere yeni ufuklar açmak amacıyla düzenlenen Nuri Demirağ Havacılık Sergisi, Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde açıldı.

Açılışa Vali Davut Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın, Vali Yardımcısı Zihni Yıldızhan, Nuri Demirağ Havalimanı Müdürü Ebubekir Taşseten, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altunsoy, THK Şube Başkanı Halil Işın ile çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı. Açılış öncesi Türk Havacılık tarihine imza atan kahramanları canlandıran çocuklar davetlilerden büyük alkış aldı.

Açılışta konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altunsoy, sergiyi sivil havacılık kulübü, Ahmet Eyce Endüstri Meslek Lisesi ve Karşıyaka İlkokulu’nun hazırladığını, 37 kurum ve kuruluş ile 15 özel şirketin bu etkinliğe iştirak ettiğini söyledi.

Sivas'ın sivil havacılık alanında birçok yarışmaya girerek dereceler elde ettiğini hatırlatan Vali Gül ise, havacılık alanında parmakla gösterilen bir il olmasını diledi. Çocukların sivil havacılığa teşvik edilmesini isteyen Gül, sergide emeği geçenlere de teşekkür etti.

Daha sonra serginin açılışı yapıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!