‘Nükleer silahta geriye düşemeyiz’

Güncelleme Tarihi:

‘Nükleer silahta geriye düşemeyiz’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2017 21:11

ABD Başkanı Donald Trump, İngiliz haber ajansı Reuters’e verdiği röportajda dünya siyasetine dair değerlendirmelerde bulundu.

Haberin Devamı

Nükleer silahların olmadığı bir dünya görmek istediğini ifade eden Trump, “Kimsenin nükleere sahip olmadığını görmek isteyenlerin başında geliyorum, ancak nükleer silah konusunda hiçbir zaman, dost bir ülkenin dahi gerisine düşemeyiz. Hiçbir ülkenin nükleer silahı olmaması muhteşem olacaktır, bir rüya ancak (nükleer silahlar varsa) sürünün başında biz olacağız” diye konuştu.

NATO ÜYELERİ DAHA FAZLA HARCAMA YAPMALI

Trump, daha önce İngiltere’nin AB’den çıkış süreci olan Brexit’e destek veren açıklamalarından farklı şekilde bu kez AB’den yana olduğunu söyledi. Trump, “Harika bir şey olduğunu düşünüyorum. Eğer onlar (AB üyeleri) mutluysa, AB’den yanayım” ifadelerini kullandı. İsrail-Filistin meselesinde ilk kez iki devletli çözümü tercih ettiğini açıklayan Trump, iki tarafı mutlu eden bir anlaşmadan kendisinin de tatmin olacağını kaydetti. NATO konusunda ise ABD’nin üzerindeki yükün azalması için diğer üyelerin daha fazla savunma harcamasını yapmasını isteyen Trump, bu görüşünü değiştirmediğini, “Onların (NATO üyelerinin) çok borcu var” sözleriyle gösterdi. Trump, son günlerde uluslararası kamuoyunda sıkça yer alan Kuzey Kore’nin balistik füze denemeleri konusunda Çin’in Kuzey Kore yönetimini durdurabileceğini kastederek, “Bu çok tehlikeli bir durum. Çin bunu çok çabuk sonlandırabilir” dedi.

Haberin Devamı

ÖNCELİĞİMİZ EKONOMİK MİLLİYETÇİLİK

ABD Başkanı Donald Trump’ın Başstratejisti Steve Bannon, muhafazakâr siyasetin temsilcilerinin ve aktivistlerinin bir araya geldiği Muhafazakâr Siyasi Eylem Konferansı’nda hükümetin izleyeceği yola dair açıklamalarda bulundu. Sağcı Breitbart sitesinin kurucusu olan Bannon, medyanın Trump yönetimine yönelik eleştirileriyle ilgili, Trump seçim vaatlerini yerine getirdikçe durumun daha da zorlaşacağını belirterek, “Eğer ülkenizi size mücadele etmeden geri vereceklerini sanıyorsanız, üzgünüm ki, yanılıyorsunuz. Her gün mücadele olacak” dedi.

Vaatler tutulacak: Bannon, insanların gelip Trump’a “Ilımlılaşmak zorundasın” dediğini ancak Trump’ın halka verdiği sözü tutmaya kararlı olduğunu söylediğini kaydetti. Bannon, basına da “Onlar şirketçi, küreselci medya. Trump’ınki gibi ekonomik milliyetçi bir ajandaya karşılar” diye yüklendi.

Haberin Devamı

Üç öncelik: Bannon, Trump’ın programını ekonomik milliyetçilik, ulusal güvenlik/egemenlik ve idari yönetimin yeniden yapılandırılması olarak üç başlıkta topladı. Bannon, yeniden yapılandırılmayla vergileri azaltmanın yanısıra regülasyonları kaldırmayı da kastettiğini belirtti.  Trump’ın Trans Pasifik Ortaklığı anlaşmasından çıkmasının modern ABD tarihinin en önemli anlarından biri olduğunu kaydeden Bannon, “Egemenliğimizi bize geri getirdi. Ana akım medya bunu anlamıyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!