NSU davası, Oktoberfest saldırısına mı benzeyecek

Güncelleme Tarihi:

NSU davası, Oktoberfest saldırısına mı benzeyecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2016 20:21

NSU tarafından öldürülen Halit Yozgat’ın ailesinin avukatlarından Alexander Kienzle, Münih’te üç yıldan uzun bir süredir devam eden davanın, tüm gerçekleri ortaya çıkarmasını beklemediğini söyledi.

Haberin Devamı

NSU cinayetleri hakkında kamuoyunun aydınlanması için çaba gösteren Offenbach’taki ‘BUND statt br

NSU davası, Oktoberfest saldırısına mı benzeyecek
aun – Bündniss gegen Rassismus’ (Kahverengi Değil, Rengarenk – Irkçılığa Karşı İttifak) girişiminin düzenlediği toplantıda konuşan Kienzle, aşırı sağcıları tarafından Münih’te gerçekleştirilen ‘Oktoberfest saldırısı’nı hatırlattı. Aradan 30 yıldan fazla zaman geçmesine rağmen saldırının hala aydınlatılamadığını belirten Kienzle, “NSU davasında mahkeme bugün kararını verse bile, henüz bu olayın açığa kavuşturulması açısından daha başlangıçtayız” dedi.

SİYASİ BİR KARAR

Alexander Kienzle, davanın ‘3 kişilik terör örgütü’ kapsamında açılmasının siyasi bir karar olduğunu, olayların aydınlanabilmesi için gerekli olan soruşturmayı genişletme girişimlerinin sonuçsuz kaldığını belirtti. Halil Yozgat cinayeti sırasında olay yerinde bulunan Hessen Anayasayı Koruma Örgütü elemanı Andreas Temme’nin istihbaratçılık kariyerine Offenbach’ta başladığını hatırlatan Kienzle, Hessen’in o dönemki İçişleri Bakanı, şimdiki Başbakanı Volker Bouffier’in bu kişiyle ilgili soruşturmayı “Hessen ve Federal Almanya’nın güvenliğini tehlikeye atmamak gerekçesiyle” engellediğini iddia etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!