Notlarını notmatikten öğreniyor

Güncelleme Tarihi:

Notlarını  notmatikten öğreniyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2001 02:12

Türkiye'de ilk defa Nazilli Atatürk Lisesi'nin koridoruna ‘‘notmatik’’ konuldu. 800 öğrenciye, 2 milyon lira karşılığında, fotoğraflı kartlar dağıtıldı.

Kartını makinadan geçiren öğrenci, tüm derslerden aldığı yazılı ve sözlü notlarıyla birlikte, devamsızlık durumu ile ilgili son bilgileri de ánında öğrenme imkánına kavuştu.

Okul Müdürü Hanifi Güney, ‘‘Not öğrenmek, ATM'den para çekmek kadar kolay. Öğretmenler odasına iki bilgisayar koyduk. Öğretmenlerimiz boş vakitlerinde öğrencilerinin yazılı ve sözlü notlarını kaydediyor. İdare de devamsızlık durumunu bilgisayara giriyor. Öğrenci, makinadan kredi kartını geçirir gibi kartını geçiriyor ve sürekli son durumunu takip edebiliyor. Notu teşekkür ya da takdir belgesine yetiyorsa, bu bilgi de veriliyor. Daha çok çalışması gereken öğrenci bunun farkına erken varıyor. Yıl sonundaki idari yük de tamamıyla ortadan kalkmış oluyor’’ dedi.

Güney, bu kartlardan birer tane de öğrenci velilerine vereceklerini, böylece ailelerin de çocukların durumunu takip edebilme imkánına kavuşacaklarını söyledi. Sistemin iki milyar liraya malolduğunu belirten Hanifi Güney, ‘‘kara kaplı’’ olarak tabir edilen not defterlerinin tarihe karışacağını da vurguladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!