Not tutmak sadece kağıt kalemden ibaret değil

Güncelleme Tarihi:

Not tutmak sadece kağıt kalemden ibaret değil
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2015 15:27

İyi öğrenci olmanın adımlarından biri dersi dinlemekse, diğeri not tutmak. Bunun, bilgilerin kalıcı olmasında etkili olduğu birçok araştırmada kanıtlandı. Kağıt-kalemle aranız iyi değilse, sizin için işi biraz renklendirelim. İşte farklı birkaç seçenek:

Haberin Devamı

Not tutmak sadece kağıt kalemden ibaret değil
Evernote

Teknoloji editörlerinin en iyiler arasında gösterdiği uygulamayla, yazdıklarınızı başka cihazlara aktarabiliyorsunuz. Yazılara müzik, klip, infografik gibi birçok görsel eklenebiliyor. Dosyalar şifreleniyor. PDF’lerde de çalışılabiliyor, dokunmatik kalemle el yazınızla not tutabiliyorsunuz. Notlarınızı sosyal medya, bulut siteleri gibi platformlarda paylaşmaya imkân veren Evernote, Windows PC, Windows Phone OS, Mac, iOS, Android için ücretsiz.

Not tutmak sadece kağıt kalemden ibaret değil
Microsoft OneNote

Haberin Devamı

Mobil cihazlarda kullanılabilecek diğer başarılı uygulama da Microsoft OneNote. Uygulamanın arayüzü Microsoft Word’e benziyor. Ücretsiz indirdikten sonra, Microsoft hesabınızla giriş yapıyorsunuz. Uygulama fiziksel notlarınızı dijital dünyaya kolayca taşımanızı sağlıyor. Her konu ve iş için ayrı ayrı notlar oluşturulabilen OneNote’da dışarda yüklediğiniz PDF ve diğer bilinen dosya türlerinde de işlem yapabiliyorsunuz. Yazılara görsel de kolayca ekleniyor. OneNote aynı Word’te olduğu gibi birçok font, puntoda seçeneği sunuyor. Microsoft’un birçok diğer uygulaması ile hiçbir sıkıntı yaşanmadan çalışabiliyor. Uygulamada, defterlerinizi Microsoft’un bulut uygulaması OneDrive’da birçok farklı kullanıcı ile paylaşabiliyorsunuz. Bu dosyalar üzerinde ortak düzenleme yapabiliyorsunuz. OneNote Android, İOS ve Windows Phone mobil işletim sistemlerinin yanı sıra PC’lerde de kullanılabiliyor.

Not tutmak sadece kağıt kalemden ibaret değil
Beyondpad

Sadece web versiyona sahip gelişmiş bir not tutma platformu. Özellikle laptoplarda kullanılmak için tasarlanmış. Arayüzü Google Keep’i andırıyor. Benzer şekilde farklı renklerde stickerlar yer alıyor. Beyondpad notları konularına göre ayrılabiliyor, etiketlenebiliyor. Örneğin ev ödevleri adında pano başlığı açabilir, tek ekranda bölümlendirilmiş tüm dersler için not alabilir ve kaydedebilirsiniz. Yazılarınızı çeşitli konularda, farklı renklere ayırmanız mümkün. Egzersiz kayıtları, alışveriş listesi, hesaplar... Notlarınıza tarih, önem ve konu gibi çeşitli ek etiketler yapıştırabilir, web sitelerinin URL linklerini de ekleyebilirsiniz. Beyondpad’ın takvim ve harita özellikleri de var. Çeşitli tablo ve infografik eklentilerini de birkaç tıklamayla yapabiliyorsunuz. Uygulama dizüstü bilgisayarlarda, gerek iş hayatında, gerekse okulda sistemli bir not arşivi için her özelliğe sahip. Ayrıca çok yakında Android için de ücretsiz hizmete sunulacak.

Haberin Devamı

Not tutmak sadece kağıt kalemden ibaret değil
Google Keep

Uygulama adından da anlaşılacağı üzere Google’a ait. Keep henüz sadece bir Google politikası olarak Android cihazlarda kullanılabiliyor. Not almak çok kolay. İndirdikten sonra Google hesabınızla giriş yapıyorsunuz. ‘Not alın’ bölümüne tıkladığınızda yazmaya koyulabilir, fotoğraf ekleyebilirsiniz. Keep’te notlarınız bir sticker gibi görünüyor. İstediğiniz gibi yerlerini değiştirebiliyor ya da renklendirebiliyorsunuz. Alınan notları Google Drive’da arşivlemeye ya da mail ile iletmeye de imkân tanıyan Keep, Microsoft OneNote ve Evernote kadar ayrıntılı notlar tutmanız için değil, bir buluşma, ev ödevi ve proje için kısa notlar için tasarlanmış. Alışverişte de çok işe yarıyor. Uygulama mobil cihazlarda olduğu gibi PC’lerde de kullanılabiliyor. Web uygulaması sadece Google’ın Chrome internet tarayıcısında çalışıyor.

Haberin Devamı

Not tutmak sadece kağıt kalemden ibaret değil
Simplenote

Simplenote’da not almak için birkaç dokunuş yapmanız yeterli. Her şey çok ‘basit’. Uygulama dünyanın önde gelen blog platformlarından WordPress’e ait. Herhangi bir mail adresinizle giriş yapıp not tutmaya başlayabilirsiniz. Sade ve kullanımı kolay arayüzü, size fotoğraf, tablo gibi görsellik katma konusunda çok bir şey sunmasa da hızlı not için istenilen her şeyi veriyor. Yanınızda herhangi bir not defteri yoksa ve derste öğretmenin söylediklerini bir an önce bir yerlere kaydetmeniz gerekiyorsa, Simplenote işinize gerçekten yarayacak. Yazılarınızın puntosu, fontu hakkında seçenek sunmayan Simplenote, bir hatırlatıcı olarak da işinize yarıyor. Simplenote İOS, Mac, Android ve Kindle işletim sistemlerinde kullanılabiliyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!