Normal doğuma teşvik eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Normal doğuma teşvik eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2016 16:32

Normal doğuma teşvik eğitimi

Haberin Devamı

MERSİN’de Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde normal doğuma teşvik eğitimi başladı.
Hastanenin Konferans Salonu’nda 4 gün sürecek eğitimin açılışına İl Halk Sağlığı Müdürü Dr.Aytekin Kemik ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm.Dr.Memnune Çamsarı da katıldı.  Dr.Kemik, normal doğumun önemine dikkat çektiği konuşmasında şunları söyledi:
"Sezaryen aslında doğum şekillerinden birisi değildir. Doğum tektir o da normal doğumdur. Sezaryen doğumun mümkün olmadığı durumlarda anne ve bebeğin risk altında olduğu durumlarda gerçekleştirilir. Ayrıca sezaryen çocuğun bağışıklık sisteminin gelişmesini olumsuz etkilemektedir. Normal doğum sırasında anneden bebeğe geçen dost bakteriler bütün hayatı boyunca çocuğu korur. Normal doğum isminden de anlaşıldığı gibi doğumun normal ve doğal şeklidir ve anne ve bebek açısından en sağlıklı olanıdır."
Dr.Kemik, eğitime katılan ebelerin normal doğumda 'başrolde olduklarını' vurgulayarak bu mesleğin önemini vurguladı.
Daha sonra söz alan Dr.Çamsarı, Türkiye'nin sezaryenle doğum oranında Brezilya ve Çin’den sonra üçüncü sırada yer aldığına dikkat çekti. Çamsarı, Sağlık Bakanlığı'nın normal doğumu teşvik etmek amacıyla politikalar geliştirdiğini kaydetti.

MERSİN, (DHA)
FOTOĞRAF
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!