Noel Baba Noel Baba tekno getir artık bana

Güncelleme Tarihi:

Noel Baba Noel Baba tekno getir artık bana
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2007 00:00

Hayallerinizi süslediği halde, kimseden size hediye almasını isteyemediğiniz tek-nolojik aletleri yılbaşı yaklaşırken daha sık düşünüyorsunuz değil mi? Düşlerini-ze katkıda bulunalım. İşte Noel Baba’dan isteyebileceğiniz yeni yıl hediyeleri.

En zor puzzle: ISIS

Dünyanın en zor puzzle’ı olarak bilinen ISIS, değişik parçaların düzene sokulması ile meydana gelen dilimli bir küre. Parlak alüminyumdan yapılmış her ISIS küresi için ayrı bir çözüm yolu var. Yani bir ISIS küresi çözdüğünüz zaman, geriye yeni baştan çözmeniz gereken milyonlarca ISIS kalıyor. Bir ISIS’i çözebilmeniz için size 10 tane şifrelenmiş ipucu veriliyor. Bunları kullanarak küreyi oluşturan dilimlerin hiyeroglif düzeninin doğru kombinasyonunu bularak puzzle’ın kilidini açıyorsunuz. Eğer bu şekilde açamazsanız, küreyi oluşturan her dilimin hem içinde hem dışında 10’ar tane numara yer alıyor. ISIS’ı çözmeyi başaranlar, bu kodu ISIS’ın sitesine girip nakit para veya hediyeler kazanabiliyorlar.

Bu CD’nin içinde ne var

Dymo DiscPainter (Disk Boyayıcı), kapağında sadece markası yazan CD’lerin içinde ne olduğu görmek için defalarca bilgisayara takıp bakmaktan sıkılanlar için geliştirilmiş gibi. Dymo DiskPainter, sadece bir dakikada 600 dpi (çözünürlük) değerindeki resimleri direkt olarak CD veya DVD’lerin üzerine basabiliyor. RadialPrint teknolojisi ile çalışan cihaz, (baskı sırasında CD’ler dönüyor), hem Macintosh’larda hem de normal bilgisayarlarda kullanılabiliyor. Ayrıca, Dymo Discus yazılımının yanında Photoshop, Illustrator, InDesign gibi programlarla da uyumlu çalışıyor.

Canlı ve berrak

Panasonic’in Lumix serisine eklediği 12.2 megapiksel çözünürlük ve 28 mm geniş açı özelliğini birleştiren dünyanın ilk ultra kompakt fotoğraf makinası FX100 görünüşü ve özellikleriyle cezp edici. Mega OIS optik imaj sabitleme ve High Sensivity modunun (Yüksek Hassasiyet) bir araya gelmesiyle oluşan akıllı ISO kontrol sistemi (ISO 6400) sayesinde, loş ışıkta ve hareket halindeki cisimlerin flaşsız net fotoğraflarını çekme imkanı bulabiliyorsunuz. 3.6x optik zum ve Leica Lens ile kaliteli fotoğraflar çekerken, 35mm film eşdeğeri 28 Ğ 100 mm odak uzaklık değerlerine sahip olan objektifin keyfini süreceksiniz.

Oyun sıcak bira soğuk

Sonunda oyun oynarken aynı zamanda bira servisi yapan bir makine icat edildi. Kegerator (bira soğutucu) ve game (oyun) kelimelerinden oluşan Gamerator kelimesi artık yaklaşık 150 lisanslı oyunun oynanabildiği ve altında bir bira soğutucunun bulunduğu yeni bir makinenin ismi. Gold üye olursanız aynı zamanda çevrimiçi 1000 oyunu da ücretsiz olarak oynama hakkı veren cihazın ekranının altındaki bir kegerator var. İçine standart bir bira fıçısının sığdığı bu kegerator birayı 38 derecede muhafaza ediyor. Bu soğutucunun önündeki profesyonel tezgáh ise içeceğinize kolayca ulaşmanızı sağlıyor. Ekran da 26 inçlik bir HDTV olunca oyun keyfi tamamlanmış oluyor.

Sen çiz, maketi yazıcı yapsın

Tasarladığınız resim veya grafiklerin üç boyutlu hallerini görmek istemez misiniz? Desktop Factory 125 ci 3D Printer (3 boyutlu yazıcı), küçük bir mikro dalga fırını boyutlarındaki kutusunun içinde, plastik malzeme kullanmadan, çizimlerinizin 3 boyutlu maketlerini yapıyor. İçine bir şeyler koyabileceğiniz veya istediğiniz gibi boyayabileceğiniz 5x5x5 inç boyutlarında modeller ortaya çıkaran Desktop Factory 3D Printer ile her şeyin kolayca maketi yapılabiliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!