NNYÜ İnovasyon Haftası etkinliklerine katıldı

Güncelleme Tarihi:

NNYÜ İnovasyon Haftası etkinliklerine katıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2016 11:07

NNYÜ İnovasyon Haftası etkinliklerine katıldı

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - NUH Naci Yazgan Üniversitesi’nde (NNYÜ) öğrenim gören 80 öğrenci, Ekonomi Bakanlığı'nın koordinatörlüğünde Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) tarafından Adana’da 2. kez düzenlenen İnovasyon Haftası etkinliklerine katıldı.
Yenilikçi çalışmaların ihracatla buluşması ve inovasyon kültürünün yaygınlaştırılması için Adana Hiltonsa’da düzenlenen etkinliklere katılan NNYÜ öğrencileri 2 gün boyunca konferans, panel, workshop ve söyleşilere katılarak, kendi alanında başarısını kanıtlamış şirketlerin üst düzey yöneticilerinin, iş adamı, gazeteci, yazar ve sanatçıların bilgi ve tecrübe paylaşımlarından faydalanma imkanı buldu. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi gibi pek çok önemli ismi öğrencilerle bir araya getiren İnovasyon Haftası etkinliklerinde, yüksek katma değerli ihracat artışının en önemli bileşenleri arasında yer alan inovasyon, Ar-Ge, tasarım ve markalaşmaya yönelik, Türkiye’de geliştirilen teknolojilerin Avrupa ve Kuzey Amerika pazarına girişi, başarı hikayeleri, ilham veren girişimciler, sıradışı kadınlar, yıkıcı inovasyon dönemi ve yaşanılabilir şehirler gibi konu başlıkları altında konuşmalar gerçekleştirildi. Öğrencilerin İnovasyon Haftası etkinliklerine katılmasının önemine dikkat çeken NNYÜ Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney, üniversitelerinin pazar odaklı olup, inovasyon ve işbirliği kültürünü özendirici ve geliştirici yönde bir organizasyon yaklaşımını benimsediğini hatırlattı. Rektör Güney, “Üniversitemizde eğitim; esnek, dinamik, disiplinler arası, bilgiye ulaşma, bilgiyi kullanabilme, bilgi üretme ve üretilen bilgiyi teknolojiye, toplumsal ve ekonomik faydaya dönüştürme yönünde planlanmıştır. Öğrencilerimizin iş dünyası ile işbirliğini güçlendirmeye yönelik firmalar ve uzmanlarla bir araya gelmeleri, firmaların staj ve iş imkânlarından faydalanmaları, kişisel ve mesleki vizyonlarını geliştirmeleri, iş dünyasındaki alternatifler konusunda farkındalık kazanmaları amacıyla, öğrencilerimizin kendi alanları ile ilgili firmalara, fabrikalara, kurum ve kuruluşlara çok sayıda sosyal ve teknik geziler düzenlenmektedir” dedi.
İnovasyon Haftası Etkinlikleri kapsamında ayrıca, Adana Hiltonsa’da oluşturulan NNYÜ tanıtım standı da ilgi gördü. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile çok sayıda katılımcı NNYÜ standını ziyaret ederek üniversite hakkında bilgiler aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!