Nizipli işadamları Dubaai fuarında

Güncelleme Tarihi:

Nizipli işadamları Dubaai fuarında
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2017 12:30

Nizipli işadamları Dubaai fuarında

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP'in Nizip Ticaret Odası Başkanı Mehmet Özyurt, Dubai'de gıda fuarına katıldıklarını ve Türkiye’nin hedeflerine ulaşmasında ihracatın önemli olduğunu, bunun için de yurtdışı fuarların iyi analiz edilmesi gerektiğini belirtti.

Özyurt, Türkiye’nin dünya arenasında daha da etkili olabilmesi için de iş dünyasının ihracatı artırması gerektiğini söyledi. Özyurt, Türkiye’nin son 15 yılda ihracatta büyük işlere imza attığını, bunda da işadamlarının fedakarlığı ve akılcı yatırımlarının etkili olduğunu ifade etti. Fuarların ihracatın artırılmasında tesirli olduğuna dikkati çeken Özyurt, Oda olarak üyelerinin yurt içi ve yurtdışı fuarlara katılmasını teşvik ettiklerini dile getirdi. Özellikle yurtdışında gerçekleştirilen marka fuarları kaçırmadıklarını söyleyen Özyurt, şöyle devam etti:

"Türkiye’nin hedeflerine ulaşmasında ihracatımız önemli, bunun için de yurtdışı fuarların iyi analiz edilmesi gerekiyor. Dünyanın farklı coğrafyalarında gerçekleştirilen fuarları önceden analiz ediyoruz. Bu incelemelerin sonunda iş dünyamıza katkı sağlayacağına inandığımız fuarlara katılıyoruz. İhtisas fuarlarının yanı sıra ihracatın artırılmasında etkili olacağına inandığımız fuarlara yüksek katılım sağlıyoruz. En son üyelerimizin Dubai’de düzenlenen ‘Gulfood 2017 Uluslararası Gıda Fuarı’na katılmalarını sağladık. Bu fuarın gıda sektörü için önemli olduğunu inanıyoruz. Firmalarımız fuarda hem hali hazırdaki müşterileriyle görüşme imkânı buluyor hem de yeni iş bağlantıları yapıyor. Fuara katılan Gaziantepli firmalarımız katılımcılar tarafından büyük ilgi görüyor. Bu da biz iş dünyası temsilcilerini ziyadesiyle mutlu ediyor. Tabi ki ilgi ve güven bir anda olmadı. Firmalarımızın geçmişten bugüne gerçekleştirdiği çalışmalar ve kaliteli ürün ihracatı markalarımızı bir adım öne çıkardı. Şimdi yurtdışında Türk menşeli ürünlere büyük güven duyuluyor. Bu nedenle şirketlerimizin ‘Gulfood 2017 Uluslararası Gıda Fuarı’ndan eli dolu döneceklerine inanıyorum."

Gıda sektörünün Türkiye ekonomisine katkısının her geçen yıl arttığına dikkati çeken Özyurt, bu alanın istihdam ve ihracatta da stratejik konuma sahip olduğunun altını çizdi. Özyurt, gelecek yıllarda ülkelerin gıda ithalatını daha da artıracağının öngörüldüğünü, bundan dolayı iş dünyasının stratejisini bu öngörülere göre belirlemesi gerektiğini sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!