Nizip heyeti Malezya temaslarına başladı

Güncelleme Tarihi:

Nizip heyeti Malezya temaslarına başladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2016 13:01

Nizip heyeti Malezya temaslarına başladı

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - NİZİP Ticaret Odası heyeti, Malezya gezisi kapsamında Kuala Lumpur’da temaslarda bulunuyor.







Nizip Ticaret Odası Başkanı Mehmet Özyurt, başkan yardımcısı Abdulkadir Akkuş, yönetim kurulu üyesi Osman Alpaslan, Meclis üyeleri Hüseyin Yaprak, Mehmet Yiğit, Mustafa Polat, KOSGEB uzmanı Selim Çörekçioğlu ve işadamlarının bulunduğu heyet Malezya Dış Ticareti Geliştirme Kurulu ve Türk İşadamları Kulübü üyeleri ile ikili görüşmeler yaptı.







Düzenlenen ikili görüşmeler öncesi Nizip Ticaret Odası Başkanı Mehmet Özyurt, yaptıkları çalışmaları anlattı, Nizip’te faaliyet gösteren firmalar hakkında katılımcılara bilgiler verdi.







Malezya ve Türkiye'nin coğrafi açıdan birbirine uzak ancak ortak tarihi ve kültürel değerlere sahip olduğunu vurgulayan Mehmet Özyurt, "Çoğunluğu Müslüman iki ülkeyiz, bu güç ile ikili işbirliklerimizi gün geçtikçe her alanda daha da geliştirmektedir" dedi.







İkili ilişkilerdeki işbirliğinin BM, İslam İşbirliği Teşkilatı, D8 gibi uluslararası platformda da sürdürdüklerini belirten Özyurt, sözlerini şu şekilde sürdürdü:







"Güneydoğu Asya ülkeleri arasında dördüncü büyük ticaret ortağımız olan Malezya ile 2015 yılı toplam ticaret hacmimiz 1.7 milyar dolar seviyesinde olmuştur. Bu bizleri sevindirmektedir. Malezya’ya ihraç ve ithal edilen ürünlere baktığımızda bölgemiz ve ilçemiz açısından oldukça büyük avantajlarımız bulunmaktadır. Bu nedenle, daha etkin birliktelik içerisinde olmalıyız. Yatırımları mümkün olduğunca çeşitli coğrafyalara yaymak gerekir. Malezya'nın Türkiye'de Acıbadem Sağlık Grubu ve Sabiha Gökçen Havalimanı gibi oldukça önemli yatırımları var. Bundan gurur duymaktayız. Malezya’da sürekli ikamet eden 500 vatandaşımız bulunmaktadır. Türkiye’de ise 42 Malezya sermayeli firma faaliyet göstermekte ve bu sayının karşılıklı işbirlikleri ile artmasını umut ediyoruz. Bizler de karşılıklı yatırımlara büyük önem veriyoruz. Burada da Malezya ile daha fazla iş yapabilmenin yollarını istişare edeceğiz. İş birliklerimizi sadece ihracat-ithalat boyutuyla sınırlamak istemiyor, Nizipli iş adamları olarak Malezya’ya yatırımlar yapmak ve ülkelerimiz arasındaki yatırımların artmasını istiyoruz. Gaziantep tarımdan sanayiye her alanda yatırım yapılabilecek bir kent. Bu nedenle iki ülke arasındaki tarım ve sanayiye dayalı ihracatın artmasına yönelik çalışmalarda bölgemizin de önemli bir rol oynayacağı kanısındayım."







Malezya Dış Ticareti Geliştirme Kurulu yetkilisi Shaiful Md. Sharif Deputy Director ve Malay -Türk İşadamları Kulübü Yetkilisi Erman Abdul Wahab ise Nizip Ticaret Odası’nın ziyaretinden dolayı teşekkür etti.







FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!