Nişantaşı Üniversitesi Londra Kampüsü tanıtımı ile İzmir’deydi

Güncelleme Tarihi:

Nişantaşı Üniversitesi Londra Kampüsü tanıtımı ile İzmir’deydi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2016 11:15

Nişantaşı Üniversitesi Londra Kampüsü tanıtımı ile İzmir’deydi

Haberin Devamı

 İSTANBUL, (DHA)- EKİM ayı itibariyle başlayan eğitim fuarlarının İzmir ayağı rehber öğretmenleri ve öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleşti. Yaklaşık 10 bin üniversite adayı öğrenciyi ağırlayan fuarda Nişantaşı Üniversitesi de Londra Kampüsü tanıtımına devam etti.



Eket Fuarcılığın organize ettiği İzmir Üniversite Tercih Fuarı pek çok devlet ve vakıf üniversitesi ile üniversite adayı öğrencileri bir araya getirdi. Fuarda seminer veren Sabah Gazetesi Eğitim Yazarı ve CNN Türk Başarıya Doğru Program Yapımcısı Sait Gürsoy, İzmir’de farkındalığı yüksek bir öğrenci kitlesi olduğunu söyledi. Seminerde doğru tercih ve doğru meslek seçimi hakkında bilgi veren Gürsoy, İzmirli öğrenci kitlesi hakkında, “İzmir’de yükseköğrenim görmeyi öncelikli görseler de, İstanbul ve Ankara’yı da alternatif olarak tercih ediyorlar. Fuarda, katılımcı üniversitelerin stantlarına uğrayıp kıyaslamalı bilgiler ediniyorlar. Ne kadar burs verdiklerinden, yurtdışı eğitim imkanlarına kadar soruyorlar. Bu anlamda farkındalığı yüksek bir öğrenci kitlesi var” bilgilerini paylaştı.



İZMİR’Lİ ÖĞRENCİLER, ÜNİVERSİTE TERCİH MERKEZİ’Nİ BEĞENİYORLAR



İzmirli öğrencilerin üniversite tercih fuarına yoğun bir ilgi gösterdiğini belirten Nişantaşı Üniversitesi Fuarlar Koordinatörü Hatice Karataş, “Kapatılan üniversiteler sebebiyle, İzmir’de öğrenci alım kontenjanlarında bir daralma var. İzmirli öğrenciler ağırlıklı olarak İstanbul’da yükseköğrenim düşünüyor. İzmir dışında eğitim görmek isteyenlerin sayısında artış var. Yükseköğrenim adayları mühendislik ve psikoloji alanlarını tercih ediyorlar” şeklinde konuştu.



Nişantaşı Üniversitesi Üniversite Tercih Merkezi (UTM) olarak geçtiğimiz Temmuz ayında düzenlenen tercih fuarında tercih danışmanlığı hizmeti verdiklerini söyleyen Karataş sözlerini şöyle sürdürdü:



“İzmir Bayraklı Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nin yaptırmış olduğu ankete göre öğrenciler fuarda en çok UTM’nin verdiği tercih danışmalığı hizmetini beğenmişler. Tercih danışmanlığı konusunda güvenilir hizmet aldıklarını belirten öğrenciler genel olarak tercih döneminde fuarın yapılmasından memnuniyet duymuşlar. Doğru tercih konusunda uzman kişiler tarafından yönlendirilmeleri hakkında memnun kalan öğrenciler, kariyer danışmalığı hizmeti veren Bayraklı Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nin hizmetinden de olumlu sonuç almışlar.”



LONDRA KAMPÜSÜNE İLGİ VAR



İzmirli öğrencilerin özellikle Londra Kampüsünde ek bir ücret vermeden dil öğrenimi görebilecekleri fikrini beğendiklerini söyleyen Karataş, öğrencilerin artık yaşadıkları şehir dışına ve yurtdışına açılmak istediklerine dikkat çekti.



(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!