Niobe sanatevi okurları yazarlarla buluşturacak

Güncelleme Tarihi:

Niobe sanatevi okurları yazarlarla buluşturacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2017 17:30

Niobe sanatevi okurları yazarlarla buluşturacak

Haberin Devamı

MANİSALI yazar Hakkı Avan ve şair Ragıp Özcan tarafından, okurlar ile yazarların buluşmasını sağlamak amacıyla 'Niobe Sanatevi' adlı işletme hizmete açıldı.

Manisa'daki sanatçıların bir çatı atında toplamak ve özellikle gençlerin sanatçılarla kaynaşmasını sağlamak amacıyla yazar Hakkı Avan ve şair Ragıp Özcan tarafından 'Niobe Sanatevi' kuruldu. Şehzadeler İlçesi Peker Mahallesi 1704 Sokak No 5/B'de hizmete giren sanatevinin açılışına, Manisalı birçok yazar katıldı. Sanatevinin kurucusu yazar Avan, Manisa'da yaşanan bir eksikliği giderdiklerini dile getirerek, "Manisa'da yazarlarımız bir arada oturup, hem sanatlarını icra edebilecekleri, hem de sohbet edebilecekleri bir yer yoktu. Birçok ilde sanatevi bulunurken, Manisa'da sanatevinin bulunmaması büyük bir eksiklik. Bizde bu eksikliği gidererek Manisalı sanatseverlerimizin, yazarlarımızın buluşmasını sağlayacak 'Niobe Sanatevi'ni açtık. Artık Manisa'nın da faaliyette olan bir sanatevi var" diye konuştu.

Yazar Hakkı Avan ise sanatevinin en önemli hizmetinin gençleri sanatçılarla buluşturmak olduğunun altını çizerek, "Manisalı gençlerimiz artık kahve köşelerinde oturmak yerine sanatevimizde sanatçılarla buluşacak. Düzenleyeceğimiz etkinliklerle gençlerimiz hem yerel hem de ulusal sanatçılarımız, yazarlarımız ile bir araya gelecek. Böylece gençlerimizi sanatın çeşitli dallarına yönlendirmiş olacağız. Kimi zaman yazarlarla, kimi zaman ressamlarla, kimi zaman ise müzisyenlerle buluşturacağız" diye konuştu.

Yazar Avan ayrıca, sanatevinde önümüzdeki aylar içerisinde müzik, resim ve yazarlık gibi çeşitli kurslar açacaklarını dile getirdi. Avan konuşmasında son olarak, Niobe Sanatevi Dergisi için de çalışmalara başladıklarını ve aylık olarak çıkarmayı hedefledikleri derginin ilk sayısının önümüzdeki aylar içerisinde çıkacağını ifade etti.

İlker KILIÇASLAN / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!