Niksar’da Cevizde Budama Ve Aşı Kursu Verildi

Güncelleme Tarihi:

Niksar’da Cevizde Budama Ve Aşı Kursu Verildi
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2015 13:19

NİKSAR’DA CEVİZDE BUDAMA VE AŞI KURSU VERİLDİ

Tokat’ın Niksar ilçesi Hüseyingazi köyünde cevizde budama ve aşı kursu verildi.
Niksar’da modern tarım teknikleri ile ceviz yetiştiriciliğinin gelişmesi sonrasında yeni bahçe tesislerinin çalışmalarına Hüseyingazi köyü önder çiftçileri de katıldı. Köyün önder çiftçilerinden Durmuş Kılıç ve Avukat Selim Kılıç’a ait toplamda 40 dekar alanda geç uyanan yaban ceviz çeşitlerden tesis edilen 2 adet modern ceviz bahçelerinde köy sakinlerinin katılımı ile aşılama kursu verildi.
Niksar İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik elemanlarından Ali Osman Türker tarafından verilen budama ve aşılama kursunda 20 dekar alanda ithal çeşitlerden oluşan 2 yaşlı ceviz bahçesinde budama teknikleri, lider dal, yan dallar, ana dal çıkışları, kat sayısı, katlar arasındaki mesafeler, kesim teknikleri ile dilcikli ceviz aşısı hakkında uygulamalı eğitim verildi.
Daha sonra 1 yaşında yeni tesis edilmiş ceviz bahçesinin farklı fidan tip ve boylarına göre tepe vurması budaması ile meyve vermeyen yerli çeşitlere çeşit değiştirme amaçlı kabuk altı aşılama teknikleri ve aşılama yapılmış yaşlı ağaçlarda aşı sonrası budama ve aşı bakımı çalışmaları hakkında teknik bilgilendirme yapıldı.
Hüseyingazi köyü sakinleri eğitim toplantısının çok faydalı olduğunu belirterek kendilerinin de modern ceviz bahçesi kurarak Niksar cevizinin üretimine katkı sağlamak istediklerini ifade ettiler.
Köyün önder çiftçilerinden Durmuş Kılıç, Av. Selim Kılıç ve kursa katılan köy sakinleri budama kursu için İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne kurum teknik personeli Ali Osman Türker’e teşekkür ettiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!