Nikahsız yaşayan çiftin şahidi "Büyük"

Güncelleme Tarihi:

Nikahsız yaşayan çiftin şahidi Büyük
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2015 09:15

4 Yıldan bu yana imam nikahlı olarak yaşayan Bahar Nerdan ile Bülent İşçi evlendi. Çiftinin nikahını Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan kıyarken, şahitliğini Adana Valisi Mustafa Büyük ile eşi Emine Hayriye Büyük yaptı.

Haberin Devamı

Vali Mustafa Büyük ile eşi Emine Hayriye Büyük ve Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ile eşi Mehtap Çelikcan geçen Ramazan ayında Şehit Erkut Akbay Mahallesi’nde bir eve misafir oldu. Bu evde nikahsız olarak birlikte yaşayan Bahar Nerdan ve Bülent İşçi’yle tanışan Vali Büyük ve Başkan Çelikcan, maddi imkansızlıklar nedeniyle 4 yıldan bu yana nikahsız olarak yaşayan aileye resmi nikah için yardım sözü verdi.

BAŞKAN NİKAHI KIYDI VALİ ŞAHİT OLDU

Gerekli işlemleri tamamlanan çift gelinlik ve damatlıklarını giyerek Yüreğir Belediyesi Evlendirme Dairesine geldi. Çiftin nikahını Başkan Çelikcan kıyarken şahitliği Vali Büyük ile eşi yaptı. Çifte ömür boyu mutluluklar dileyen Başkan Çelikcan, "Aile kurumunu koruyan toplumların birçok yönden daha sağlıklıdır. Bu toplumlarda yetişen insanın daha kaliteli, sosyal ilişkilerde daha düzeyli olduğu ve özellikle çocukların daha huzurlu ve nitelikli yetiştiği bilinmektedir. Ailesi çöken toplumlar, her açıdan çökmeye mahkumdur. Aileyi oluşturan ve yücelten de nikah bağıdır. Nikah sosyal bir faydadır" diye konuştu.


’İMAM NİKAHI BİRÇOK SORUNA NEDEN OLUYOR’


Adana Valisi Mustafa Büyük ise aile olmanın önemini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Toplumun temel direği ailedir. Evlilik birliğinin oluşması nikah ile gerçekleşiyor. Toplumda imam nikahı diye ifade edilen olay beraberinde birçok olumsuz olaya neden oluyor. Aileler içerisinde huzuru mutluluğu da sağlamıyor. En önemlisi ise hukuken eş olmalarını sağlamıyor. Biz şu anda toplum nezdinde de hukuk nezdinde de meşru olanı gerçekleştirmiş oluyoruz. Aile cüzdanını adet olduğu üzere gelinimize veriyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!