Niğde’de köy yollarına 423 kilo metre asfalt atıldı

Güncelleme Tarihi:

Niğde’de köy yollarına 423 kilo metre asfalt atıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2016 10:45

Niğde’de köy yollarına 423 kilo metre asfalt atıldı

Haberin Devamı

NİĞDE İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna, İl Özel İdaresi olarak 2016 yılında köy yollarına 423 kilo metre asfalt kapladıklarını söyledi.

2017 yılında sıcak asfalt atmayı hedeflediklerini belirten Küçüktuna şu bilgileri verdi: “2016 yılı itibariyle 423 kilo metre köylerimize ve protokol imzaladığımız beldelerimize asfalt attık. Diğer illerle kıyasladığımız zaman Niğde için oldukça yüksek bir rakam. Niğde il özel idaresi asfalt olsun kilitli parke taşı olsun devletten aldığı bütçe tutarını en yüksek yatırıma dönüştüren iller olarak ilk 3 il arasında. Bir çok asfalt konusunda dışarıdan hizmet alımıyla yaparken Niğde il özel idaresi asfalt atım işini tamamen kendi imkânlarıyla gerçekleştiriyor. 2017 yılında da sıcak asfalta geçiyoruz. Gurup yoları dediğimiz 4-5 köye bağlanan ana yollara ilk etapta bunun çalışmalarını yapacağız. Köy içlerinde yine kilitli parke ve soğuk asfalt çalışmaları devam edecek ama gurup yolları dediğimiz yollarda sıcak asfalta 2017 yılından itibaren geçiyoruz’’

Küçüktuna, 250 bin metre kare kilitli parke taş döşeme işi yapıldı. Köy meydanlarına ara sokaklara kadar parke döşendi. Artık köylerimizde vatandaşın ayağına çamur bulaşmayacak” dedi.

Ali KADI/NİĞDE,(DHA)

(05.11.2016,FOTOĞRAFLI)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!