Niğde’de 1000 öğrenciye çevre eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Niğde’de 1000 öğrenciye çevre eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2017 13:53

Niğde’de 1000 öğrenciye çevre eğitimi

Haberin Devamı

Ali KADI/ NİĞDE,(DHA)-NİĞDE Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında Kahraman Çevreciler için protokol imzalandı.
Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hamdi Görkem Gençtürk, imzalanan protokol ile Çevre Eğitim Merkezi’nde (ÇEM) bin öğrenciye Çevre Bilinci Eğitimi vermeyi hedeflediklerini söyledi. 
Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar’ın makamında imzalanan protokol sonrası bilgi veren Çevre ve Şehircilik Müdürü Hamdi  Görkem Gençtürk şunları söyledi:
"Çocuklarımıza çevre bilincini ve duyarlılığını küçük yaşlarda aşılamak için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan protokol kapsamında öğrencilerimize eğitim verilmesine başlanılacaktır. Eğitimin temel amacı, hava, su ve toprağın oluşturduğu çevremizin korunmasının gerekliliği; ambalaj atıklarının neler olduğu, geri kazanımın ve kaynağında ayrı toplamanın önemini vurgulamak ve bu konuda çocuklarımızın bilinç düzeyini arttırmaktır. Küçük yaşlarda öğrenilen bilgilerin, kazanılan alışkanlıkların ve görülen davranışların yaşam şeklini oluşturması nedeniyle, İlimiz genelinde eğitim gören, özellikle anasınıfı ve 1. sınıf öğrencilerimizde çevre bilinci ve duyarlılığı hakkında bir farkındalık yaratmak ve genç nesillere konunun öneminin benimsetilmesi amaçlanmaktadır. Çevre Eğitim Merkezi (ÇEM) Projemiz ile çocuklarımızın Çevre Eğitimini uygulamalı ve görsel olarak alması, eğlenceli uygulamalarla birlikte çevre bilinci ve duyarlılığının arttırılması hedeflenmektedir. Çevre Eğitim Merkezimizde 2017 – 2018 eğitim-öğretim yılında en az 1000  öğrencimize verilecek Çevre Bilinci Eğitimi sonrasında Kahraman Çevreci Andını okuyan öğrencilere,  çevreyi kirletenleri uyararak, korumakla görevli  Kahraman Çevreci Belgesi ve Madalyası verilecektir. Çocuklarımız aldıkları bu eğitim sayesindeki kazanımlarını hayatlarının her aşamasında uygulamaya geçirerek çevre konusunda bilinçli bireyler olacaklardır" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!