NEVKAD’ın eğitim toplantıları aralıksız sürüyor

Güncelleme Tarihi:

NEVKAD’ın eğitim toplantıları aralıksız sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2017 15:09

NEVKAD’ın eğitim toplantıları aralıksız sürüyor

Haberin Devamı

NEVŞEHİR, (DHA)- NEVŞEHİR Kadın Derneği’nin aile içi şiddet topluma zararları projesi eğitimi Kozaklı Anadolu lisesinde yapıldı.
Eğitim toplantısına projeye destek veren kurumlar, okul aile birlikleri, rehber öğretmenler, okul müdürleri, okul velileri katıldı. Eğitimciler aile içi şiddettin türlerini, 6 bin 284 Kanun haklarını kadına yönelik Şiddetin ebeveyn ve çocuk ilişkisinde yol açtığı sorunları anlattı. Ailenin önemi ve anne babaların çocukları yetiştirirken, yapmış oldukları hatalar konulu eğitimler verildi. Dernek Başkanı Makbule Atlı, aile şiddetin azalması konusunun Önemini anlattı. Atlı, şöyle dedi:
“Bir çocuğun eğitimi anne baba, öğretmen ve aile çok önemlidir. Aile içi Şiddettin toplumsal problemlere neden olmakta, aile içi şiddet çocukları çok etkileyerek ailelerinden ve arkadaşlarından uzaklaşmakta. Gelir düzeyi düşük olan aile bireyleri şiddete başvurmaktalar. Genç ve eğitimsiz annelerin çocuk yetiştirmek konusunda yetersiz olması şiddete neden olmakta. Kız çocuklarının fiziksel gelişimleri tamamlamadan evlenmeleri toplumsal bir yara olarak karşımıza çıkmaktadır. Projemiz bu sorununun çözümü ve engellemesini amaçlanmaktadır. Eğitimlerimiz İl merkezi ve bağlı İlçelerde devam ediyor. Her İlçede 3 gün eğitim verilmekte, İlçelerde Kaymakam ve İlçe Milli eğitim Müdürleri, Rehber Öretmenler katılımcılar eğitimize destek verdiler. İçinde Yaşadığımız toplumun bütün bireylerine ve aileye zarar veren kadına yönelik şiddetin artık hayatımızdan tamamen çıkması için önemli görevler düşmektedir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!