Neştersiz gençleşmek mümkün

Güncelleme Tarihi:

Neştersiz gençleşmek mümkün
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2017 13:41

Neştersiz gençleşmek mümkün

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - DERMATOLOJİ Uzmanı Dr. Dilek Üstünsoy, son yıllarda artan estetik ve kozmetik uygulamalarında artık değişen bir bilinç olduğunu belirterek, kişilerin olduğundan farklı bir fiziki görünüm yerine artık daha doğal, daha akılcı bir yaklaşımla cilt yapısına, yaşına ve anatomik yapısına uygun uygulamaları tercih ettiğini söyledi.

Gelişen teknoloji ile birlikte cerrahi olmayan estetik uygulamalara her geçen gün bir yenisinin eklendiğini ve bu uygulamalara talebin arttığını dile getiren Uzman Dr. Üstünsoy, "Son zamanlarda en çok tercih edilen yöntemler arasında Fokuslu USG, yüze iplik uygulaması, yüz askılama geliyor. Burun kenarındaki çizgilerin hafifletilmesi, dudakların iki köşesinden çeneye doğru inen çizgilerin azaltılmasında, yüz ovalinin oluşturulmasında ya da çene hattının belirginleştirilmesinde, kaş kaldırmada, boyun bölgesindeki sarkmaların toparlanmasında ve yüzün tamamının gerilmesinde yüz askılama oldukça efektif bir yöntemdir. Yüz askılama, kullanılan askının tiplerine ve özelliğine göre 'gençlik ipi', 'dinamik askı','cog askı' olarak da adlandırılmaktadır. Uygulama, klinik ortamda lokal anestezi işleminden sonra ortalama 30 dakika- 1 saat arasında değişen süreler içerisinde, kullanılacak ipliğin ya da askının sayısına göre değişmektedir. İşlem sonrası çok nadir bölgesel şişlik ya da giriş yerinde küçük bir morluk olabilir. Ancak bu durum geçicidir, işlemin ardından sıkıntısız bir şekilde günlük hayatınıza devam edebilirsiniz. Yüz askılama yöntemi kullanılan askının özelliğine bağlı olarak 2 yıldan 6 yıla kadar etkisini korur" diye konuştu.

Fokuslu Ultrason teknolojisinin ise cildin alt katmanlarındaki taşıyıcı dokularda odaklanmış ses dalgaları kullanılarak kolajen üretiminin uyarılması yolu ile ciltte sıkılaşma ve gerginlik sağlayan bir tedavi yöntemi olduğunu belirten Üstünsoy, “Bu yöntem, cildin sıkılığını yitirmesi sebebi ile sarkma yaşanan kaş, alın, yanak, ağız kenarı, yüz konturu, çene hattı, gıdı bölgesi, dekolte bölgesi ve kırışan göz çevresinde ameliyatsız toparlanma ve gençleşme sağlamaktadır. Tek bir uygulamanın ardından rejenerasyon süreci hemen başlar, ilk anda bile gözle fark edilir düzeyde gerginlik görülür. Cilt uygulama sonrası her geçen gün daha iyi görünmeye başlar.1 hafta sonra cildinizi daha iyi hissedersiniz, 1 ay sonra sonuçlar daha görünür hale gelir, 3. ayın sonunda ise istenen etki sağlanır. Bu uygulama, ciltte kolajen üretimini uyardığı için sonuçlar kalıcı olmaktadır" şeklinde konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!