Neşet Suyu nefes alacak

Güncelleme Tarihi:

Neşet Suyu nefes alacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2000 00:00

Haberin Devamı

Toprak beton gibi sertleşip ağaçlar tehlikeye girdiği için Neşet Suyu Piknik Alanı bakıma alındı. Toprağı dozerle kabartan Orman Bakanlığı uzmanları yeşil dokuyu korumaya aldı. Piknik alanı beş yıl kapalı kalacak.

Belgrad Ormanları'nın en çok ilgi gören piknik alanı Neşet Suyu, toprağı kaya gibi sertleşince 2005 yılına kadar bakıma alındı.

Adını kaynak suyundan alan ve 1955 yılında piknikçilerin hizmetine açılan Neşet Suyu'nun toprağı, yıllarca vatandaşların üzerinde yürümesi, piknik yapması, mangal yakması, salıncak kurması sonunda kompaktlaşarak (sıkılaşma, kaynaşma) kaya gibi oldu. Bunun üzerine Orman Bakanlığı alandaki ağaçları kurtarmak için Neşet Suyu Piknik Alanı'nı bakıma aldı.

Beton masalar söküldü

Ağaçlarda, toprağın sıkışması nedeniyle kök gelişiminde duraksamaya rastlandı. Topraktaki oksijensizlik nedeniyle bakteri ve mantar artışı gözlenirken, yaprak ve diğer ayrışan besin maddelerinin sıkışan toprağa karışamaması da besin fakirliğine neden oldu. İlk olarak alandaki, beton masa ve sandalyeleri yıkarak pikniğe engel olan bakanlık görevlileri, daha sonra zemini dozerle kabarttılar.

Pikniğe kapatıldı

Orman Bakanlığı Marmara Bölge Müdürlüğü İstanbul Milli Parklar ve Av Yaban Hayatı Başmühendisliği tarafından 2005 yılının Mayıs ayına kadar bakıma alınan Neşet Suyu, gerek görülürse, daha uzun süre pikniğe kapalı kalacak. Doğaya yenilenmesi için yardımcı olunması gerektiğini belirten yetkililer, vatandaşlardan onarımdaki alana girmemelerini ve piknik yapmamalarını istediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!