GeriSeyahat Nereye Gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye Gitmeli

Nereye Gitmeli

Philadelphia’nın maskelileri 2 Ocak’ta caddelere çıkıyor

Her yıl 2 Ocak’ta Philadelphia kentinde caddeler rengarenk kostümlü, neşeli Amerikalılarla doluyor. Mummers’ Parade, yani maskeliler geçidine yaklaşık 10 bin kişi katılıyor. Broad Street’teki kortej üç bölümden oluşuyor: Çizgi roman kahramanları, fantezi, yaylılar. İlk iki grup rengarenk kıyafetleriyle dikkat çekerken, sonuncusu müzik topluluklarından oluşuyor. Örneğin bu yıl 17 topluluk kortejde müzik çalarak yürüyecek. Gelenek Philadelphia’nın başkent, George Washington’ın başkan olduğu yıllardan kalmış. Eskiden caddelere silahşörler çıkar, yeni yıl şerefine çevreye ateş ederlermiş. Şimdilerin Mummers Parade’i çok daha güvenli, endişe etmeyin. (phillymummers.com)

Modern ve şık

Key Hotel, İzmir Konak’ta. 1950 yılında Merkez Bankası’nın binasıydı. Bir mimarlık projesiyle günümüzdeki halini aldı. Çoğu deniz manzaralı toplam 34 odası var. Ayrıca restoranı, balo, toplantı, spor salonlarıyla hizmet veriyor. İki kişi standart odada konaklamanın fiyatı kahvaltı dahil 167.40 Euro. (www.keyhotel.com)

Güney Afrika turuna katılın

Golden Bay Tour, sömestre tatilinde Güney Afrika’ya 8 günlük tur düzenliyor. Cape Town, Sun City, Johannesburg gezilecek yerler arasında. 21 Ocak’ta başlayan turun fiyatı 1899 Euro’dan başlıyor. (www.goldenbaytour.com)

Denize karşı golf keyfi

Lykia World Antalya’da golf sporunu sevenler için 18 delikli saha bulunuyor. Uluslararası golf terminolojisinde “denize sıfır golf tesisi olarak” adlandırılan ‘links saha’da deniz manzarasına karşı golf oynayabilirsiniz. Otelin fiyatları doluluk oranı ve dönemine göre değişiyor. 2 kişilik odada tek kişilik fiyatlar herşey dahil sistemiyle 130 TL’den başlıyor. (www.lykiagroup.com)

THY Brezilya uçuşlarına başlıyor

Türk Hava Yolları ile Brezilya TAM Havayolları arasında ortak uçuşlar gerçekleştirilecek. THY’nin halihazırda sefer düzenlemediği Buenos Aires, Rio de Janeiro, Iguassu Falls, Porto Alegre ve Brezilya uçuş noktalarına; ayrıca, Sao Paulo üzerinden Madrid’e TK uçuş kodu ile sefer düzenlenecek. TAM Havayolları ise THY’nin sefer düzenlediği İstanbul-Sao Paulo ve İstanbul-Madrid seferlerine uçuş kodunu ekleyecek. (A.A)

Hafta içinde indirimli

Kırkınca Evleri, İzmir’in Şirince köyünde. Ayasuluk Kalesi, Meryem Ana Evi, St.Jean Kilisesi, Celsus Kitaplığı, İsabey Camii, Yedi Uyuyanlar Mağarası, Efes Antik Tiyatrosu, Yamaç Evler, Hadrianus Tapınağı gibi tarihi yerlere yakın. 12 ay açık tesisteki odalarda çift kişi konaklamanın fiyatı 175 TL. Farklı konseptlerdeki evlerde konaklarsanız bu fiyat 275 TL oluyor. Fiyatlara kahvaltı dahil. Konaklamanızı hafta içinde yaparsanız mart ayına kadar yüzde 20 indirimden faydalanabilirsiniz. (www.kirkinca.com)

Setur’dan yüzde 35 indirim için son gün

Setur, yaz tatilini şimdiden planlayanlar için erken rezervasyon kampanyası başlattı. Parolu kart ve Worldcard sahiplerine özel yüzde 35’e varan indirimler için bugün son gün. Kampanyada ödemeler ise taksit ve 4 ay ekstre erteleme avantajları ile birlikte yapılıyor.

Yılbaşı ve sömestr planınızı yaptınız mı

Etstur, yılbaşı ve sömestr döneminde çocuklarıyla birlikte tatil yapmak isteyen aileler için ekonomik seçenekli tur paketleri hazırladı. Yurtiçinde Uludağ, Kartalkaya, Palandöken, yurtdışında Paris, Disneyland ve Miami, Orlando turu seçenekler arasında. www.etstur.com

False