GeriSeyahat Nereye gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye gitmeli

Nereye gitmeli

Fethiye’nin Kuzugöbeği Festivali 2 Nisan’da

Türkiye’de ilk kez geçen yıl, Fethiye’nin Yeşilüzümlü Beldesi’nde düzenlenen Kuzugöbeği Mantar Festivali bu yıl ikinci kez, 2-4 Nisan tarihleri arasında yine Yeşilüzümlü’de yapılacak. Festival, dünya mutfaklarının ayrıcalıklı lezzeti olan Kuzugöbeği ve diğer mantar türlerinin tanıtımına, bölgedeki zenginliğine, ekonomik değerine, toplanmasına ve bilinçli tüketilmesine dikkat çekmek amacıyla planlandı. Bu yıl, yurtiçinden ve yurtdışından daha geniş katılım bekleniyor. Festival kapsamında katılımcılar mantar avına çıkacak, zehirli mantarları ayırt etme konusunda atölye çalışmaları yapılacak, yemek kültürü üzerine söyleşiler düzenlenecek, fotoğraf sergisi açılacak, panayır eğlenceleri ve tadımlar gerçekleştirilecek. Festival süresince Yeşilüzümlü’nün ev pansiyonları konukları ağırlayacak. (www.kuzugobegifest.com)

Baharı çam kütüğü evlerde karşılayın

Datça Mesudiye’deki Kızılbük Ahşap evleri, 10 dönüm bahçe içerisinde, dokuz adet evden oluşuyor. Evlerin dışı ve içi, kokulu çam kütüğünden yapılı. Bahçe, rengarenk ve hoş kokulu çiçeklerle kaplı. Yöresel tatların ve zeytinyağlıların sunulduğu bu bölgede birbirinden leziz yemekler yapan restoranlar mevcut. Ahşap evler iki ve üç odalı. Evlerde salon, yatak odası, mutfak, banyo ve teras var. Ayrıca buzdolabı, televizyon, 24 saat sıcak su ve günlük kullanım için gerekli tüm malzemeler sunuluyor. Evlerin günlük fiyatı 180 TL. (0252 728 01 30)

Obama’nın bahçesinde uçurtmalar uçacak

Cumartesi günü ABD’nin başkentinde, ülkenin en büyük uçurtma festivali düzenlenecek. Washington Anıtı çevresinde buluşacak yüzlerce uçurtma meraklısı, rengarenk uçurtmalarını uçuracak, yarışmalara katılacak. Geleneksel Smithsonian Uçurtma Festivali, 1967’den beri düzenleniyor. Saat 10.00 - 16.00 arasındaki etkinlikte el yapımı uçurtmalar sergileniyor. En iyi el yapımı, en iyi uçuş, rakibinin uçurtmasını en hızlı düşürme kategorilerinde yarışmalar düzenleniyor. Yarışmalara herhangi bir kategoride katılabilmek için adayların önce uçurtmalarını havalandırıp, 30 metre yükseklikte en az bir dakika uçurması gerekiyor. Şiddetli yağış halinde festival 28 Mart’ta gerçekleştirilecek. (kitefestival.org)

Özürlüler için otel arama motoru

Amerika’da özürlü tatilcilerin internet üzerinden hizmet veren seyahat firmalarına tazminat davası açması, büyük seyahat acentalarının web sitelerinde yeni düzenleme yapmasına neden oldu. Expedia.com ve hotels.com siteleri artık özürlü tatilcilere yönelik yeni bir arama motoruyla donatıldı. Expedia’nın web sayfasında, tekerlekli iskemleye uygun girişi, banyoları olan 15 bin otel yer alıyor. Hotels.com ise otel bilgilerine özürlülere yönelik notları eklemekle yetindi. Türkiye’deki seyahat siteleri içinde de Seyahatsitesi.com ve etstur.com, Engelli Dostu Oteller başlığı altında bilgi veriyor.
 
Eurostar yüzde 20 indirimli

Geçen ay Manş tünelinde yaşanan sorundan sonra prestij kaybeden Eurostar, yeni bir tanıtım kampanyası başlattı. İngiltere, Belçika, Fransa arasında çalışan hızlı trenlerde kısa bir dönem için indirim başlatıldı. 31 Mart’a kadar Rail Europe’un internet sitesinden bilet alanlar bu indirimden yararlanabilecek. Kampanya 31 Ağustos’a kadar olan biletlerde geçerli. Londra - Paris, gidiş dönüş biletler 69 pound. (raileurope.com / eurostar.com) Londra’dan Paris’e hızlı trenle yolculuk 2 saat 15 dakika sürüyor.

Sezona merhaba dedi

Muğla’nın doğal güzellikleri ve kültürel tarihiyle sayılı tatil beldeleri arasında yer alan Sarıgerme beldesindeki Hilton Dalaman Golf Resort&SPA, 13 Nisan’da sezonu açıyor. Dalaman Havaalanı’ndan 15 kilometre uzaklıktaki otele ulaşım çok kolay. Londra, Moskova, Berlin, Münih, Kiev, Amsterdam gibi şehirlerden direkt uçuş bulunan Dalaman Havaalanı’na İstanbul’dan günlük uçak seferleri tüm yıl boyunca yapılıyor. Deniz, dağ ve nehir manzaralı 410 odadan oluşan resortta, 3 bin metrekarelik Elysion SPA, birbirine bağlı yüzme havuzları, özel A la carte restoranları ve barlar var. (0252 286 86 86)

Çocuklara özel tatil paketleri

Hey Travel Trends, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı hafta sonuyla birleştirerek kısa da olsa tatile çıkmak isteyen gezgin ve ailelere, yurtiçi ve yurtdışında onlarca seyahat seçeneği sunuyor. Bunlardan bazıları şöyle; Bir gece konaklamalı yarım pansiyon Edirne-İğneada turu 182, iki gece konaklamalı Eskişehir-Odunpazarı-Kütahya-Beypazarı turu kişi başı 278, üç gece konaklamalı uçaklı Gap turu 678 TL’den başlıyor. 23 Nisan döneminde 16 TL’den başlayan taksit imkanları da var. Çocuklar için iyi alternatiflerden biri de Paris-Disneyland seyahati. Tatilini biraz daha genişletmek isteyenlere yönelik hazırlanan 21 Nisan çıkışlı dört günlük turun kişi başı fiyatı 745 Euro. (www.heytraveltrends.com)

Düğün paketinden faydalanın

Radisson Blu Resort & SPA Çeşme kusursuz düğün organizasyonları vaadediyor. Kapalı alanda 400 kişi kapasiteli balo salonu ve açık alanda 400 kişi kapasiteli manzaralı düğün platformu hizmete hazır. Mönüyü Fransız şef hazırlıyor. 3500 metrekarelik alana yayılan Dulcis Thermal SPA & Hammam zindelik verici bakımlarıyla sizi düğüne ve geceye hazırlıyor. Örf ve adetlerinize bağlı bir eğlence istiyorsanız otelin keyifli hamamında kadın kadına eğleneceğiniz bir bakım günü de düzenleyebilirsiniz. Düğünün ardından eşinizle baş başa kalmak istiyorsanız deniz manzaralı Senior Suite odada gül yaprakları ve şampanyayla karşılanıyorsunuz. Uyandığınızda odanıza kahvaltınız geliyor. Tatilinize farklı bir yerde devam etmek isterseniz dünyanın dört bir yanından seçebileceğiniz Radisson Blu Oteli iki gece sizi ücretsiz olarak ağırlıyor. (0232 455 45 00)

False