GeriSeyahat Nereye gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye gitmeli

Nereye gitmeli

İrlanda’nın en büyük sokak şölenlerinden St. Patrick Festivali bu yıl 12 - 17 Mart arasında gerçekleştirilecek.

Dublin sokakları yeşile boyanacak
Etkinlikler 12 Mart akşamı Komedi Festivali’yle başlıyor. Ülkenin ünlü komedyenleri Loughter Lounge’da sahneye çıkacak, ayrıca bir de kıyafet balosu düzenlenecek. 13 Mart’taki “Define Avcılığı” yarışmasında aileler, arkadaş grupları kentin belirli bölgelerine saklanan, şifrelenen objeleri bulmaya çalışacak. Aynı günün akşamında King John Şatosu’nda dev havai fişek şöleni düzenlenecek. 14 Mart’ta İrlanda’nın en ünlü sokak tiyatroları, sokak gösterisi ekipleri Merrion Meydanı’nda gösteri yapacak. 17 Mart’ta “Sıradışı Dünya” temalı karnaval yürüyüşüne tiyatro grupları, kuklacılar, okullar, kulüpler birbirinden ilginç kıyafetlerle katılacak. Aynı akşam National Concert Hall’da ülkenin ünlü şarkıcıları sahneye çıkıyor. (www.stpatricksfestival.ie)

Lezzet avcıları Melbourne’da buluşuyor
Dünyanın en geniş kapsamlı yemek ve şarap festivali için Avustralya’nın Melbourne kentinde geri sayım sürüyor. Gelecek hafta cumartesi günü başlayıp 10 gün sürecek şölen için sokaklar, meydanlar hazırlanmaya başladı. Kentin her köşesi afişlerle donatıldı. Melbourne Yemek ve Şarap Festivali’nde lezzet avcılarının başını döndürecek etkinlikler düzenleniyor. 20 - 21 Mart’ta Melbourne Fuar Merkezi’nde dünya şaraplarının, yeni trenlerin uzmanlarca tanıtıldığı “Acqua Panna Global Şarap Deneyimi” etkinliği düzenleniyor. 160 dolarödeyen şarap meraklıları nadide şarapların üreticileriyle tanışacak, onlardan bilgi alıp, tadım yapacak. Langham’da festival boyunca Michelin yıldızlı şefler ustalık sınıfları düzenleyecek. Queen Victoria Market’ta 15-17 Mart arasında düzenlenecek “Heat Beads” adlı etkinlikte Asya mutfağının lezzetleri tadılacak. (Giriş 45 dolar) Kentin hal binası Prahran Market, 17 Mart’ta özel bir restorana dönüştürülecek. “Eartly Abundance / Dünya Nimetleri” başlığı altında düzenlenen gecede April Bloomfield, Nancy Silverton, David Kinch, Nobu Matsuhisa and Josiah Citrin gibi yıldızlı şefler özel mönüler sunacak. (Giriş 195 dolar) Büyük ustalardan Matt Preston, 21 Mart’ta Federation Meydanı’ndaki BMW Edge binasında “Theatre of Ideas / Düşünce Tiyatrosu” adı altında özel bir gösteri düzenliyor. Michelin yıldızlı Massimo Bottura ve genç İspanyol şef Andoni Luis Aduriz mutfak sanatlarının bugünü, geleceği, yeni yaklaşımlar üzerine düşünce fırtınasına girişecek. (Giriş içki, ikram dahil 85 dolar) Southgate Promenade’da kurulacak açık standlarda şarap üreticileri şaraplarını, kentin ünlü restoranları yeni mönülerini sunacak. (Giriş 35 dolar) 15-19 Mart arasında Federation Square akşamları açıkhava sinemasına dönüştürülecek. Ünlü şefler, gıda maddeleriyle ilgili belgeseller gösterilecek. Her film öncesinde bir şef izleyicilerin önünde özel mönüler hazırlayacak. Festival boyunca Collins Street’teki City Square “Yenilebilir Ürünler Bahçesi”ne dönüştürülecek. Burada meyveler, sebzeler üzerine konuşmalar ve sunumlar yapılacak. (www.melbournefoodandwine.com.au)

Erken rezervasyonlarda yüzde 40’a varan indirim
Etsgroup’un markası Didimtur, kurumsal kimlik çalışmaları doğrultusunda internet sitesini yeniledi, logosunu değiştirdi. Didimtur, yeni yüzüyle, yüzde 40’a varan erken rezervasyon indirimlerini ve avantajlı ödeme koşullarını tanıtıyor. Maksimum avantaj sağlayan birinci erken rezarvasyon dönemini tamamlayan firma, bugünden itibaren ikinci dönemi başlatıyor. Erken rezarvasyonlar mayısta sona erecek. (www.didimtur.com)

Göl manzarasının tadını çıkarın
Sapanca’daki Zeliş Çiftliği 70 dönüm meyve bahçesi, orman, dere, bayır, vadiyla iç içe. Yüksekliğinden Sapanca Gölü’nün tümü seyrediliyor. Kuşbakışı sağda Adapazarı, solda İzmit Körfezi var. Mekanın işletmecisi Zeliha İrez kendi ekmeğini, reçelini, turşusunu, peynirini yapıyor. Bina ev tipi ve sade. Kış boyunca açık olan çiftlikte çift kişi yarım pansiyon konaklamanın fiyatı 250 TL. (www.zelisciftligi.com)

Setur’dan yeni yurtdışı turları
Setur, 4 veya 5 yıldızlı otel önerileriyle yeni yurtdışı programlarını hazırladı. Yeni turlar arasında şunlar var: Peru, Bolivya, Şili 17 Nisan-02 Mayıs 2 bin 949 Euro; Nepal, Butan, Tibet 30 Nisan-13 Mayıs 3 bin 399 Euro; Özbekistan 20 Nisan-26 Nisan bin 490 Euro; Letonya, Estonya, Rusya 19 Nisan-26 Nisan bin 179 Euro; Japonya 15 Nisan-25 Nisan 2 bin 699 Euro. World’e özel 9 taksit imkanı veya 15 Mart tarihine kadar peşin ödemelerde yüzde 10 indirim avantajı sunuluyor. (www.setur.com.tr)

Doğu Akdeniz’i keşfedin
Fest Travel 10-16 Nisan arasında Doğu Akdeniz turu düzenliyor. Zeugma Mozaikleri ile Gaziantep, Açıkhava Müzesi Yesemek, binbir uygurlığın doğuşuna evsahipliği yapan Antakya, antik Kilikya bölgesinin en önemli şehri Adana, zengin tarihi ile Tarsus, Toros Dağları’nın eteğindeki Silifke, Anadolu’nun en güney noktasında bir doğa bahçesi olan Anamur, Manavgat Şelaleleri, Aspendos ve Perge turda gezilecek yerler arasında. Tur ücreti bin 400 TL, tek kişilik oda farkı 280 TL. (www.festtravel.com)

Tünel Residence açıldı
Beş yıldızlı Tünel Residence, İstanbul, Beyoğlu’nda hizmete girdi. Uzun dönemli iş seyahatleri gerçekleştiren işadamlarını hedefleyen Tunel Residence’da beş farklı daire tipi bulunuyor. Talep edildiğinde odalara faks, fotokopi makinesi ve printer yerleştiriliyor, ayrıca ücretli olarak sekreter, tercüman, araçlı şoför gibi hizmetler sağlanıyor. Tunel Residence’da restoran ve sağlık kulübü de var. (www.tunelresidence.com)

Yüzde 50 ucuz bilet
Air France ile Paris Mil biletinde yüzde 50 daha az harcayabilirsiniz. Paris 30 bin mil yerine, 15 bin mil. Bu uygulama mart sonuna kadar devam edecek. (www.airfrance.com.tr)

Her şey dahil kişi başı 44 TL’den başlayan tatiller
Milta tur, online ödeme seçeneklerinde tek çekimde yüzde 45’e varan indirimler sağlıyor. Ayrıca Axess kartına yüzde 40’a varan indirim ve 6 taksit imkanı sağlıyor. Diğer kartlara de yüzde 35’e varan indirim ve yine 6 taksit fırsatı sunuyor. Erken rezervasyon yaptırılan otellerin fiyatları her şey dahil kişi başı 44 liradan başlıyor. (www.milta.com)

False