Nebi Uslu Tiyatro Şenliği Ödülleri sahiplerini buldu

Güncelleme Tarihi:

Nebi Uslu Tiyatro Şenliği Ödülleri sahiplerini buldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2017 11:04

Nebi Uslu Tiyatro Şenliği Ödülleri sahiplerini buldu

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Milas ilçesinde, Belediye tarafından emekli öğretmen ve Milas Şehir Tiyatrosu kurucusu rahmetli Nebi Uslu anısına bu yıl 8'incisi düzenlenen Nebi Uslu Tiyatro Şenliği'nde ödüller sahiplerini buldu. Şenliğe 5 ödül birden alan Dr. Mete Ersoy Anadolu Lisesi damga vurdu.

23 Mayıs'ta 'Kaç Baba Kaç' adlı oyun ile başlayan 8. Nebi Uslu Tiyatro Şenliği, 3 gün sürdü. Şenlik, 26 Mayıs'taki 'Garibiz' adlı oyunla son buldu. Şenliğin ödül töreni ise Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu'nda, dün (pazar) akşamı yapıldı. Törene, CHP'li Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda tiyatrosever katıldı. Ödüle aday öğrenciler, girişine serilen kırmızı halı üzerinden yürüyerek salona girdi. Törenin sunuculuğunu üstlenen jüri Başkanı Kenan Yıldırım, "Milas ve halkına tiyatro anlamında yol gösterici olmuş, tiyatronun nasıl oynanması, nasıl izlenmesi gerektiğine varana kadar Milaslı gençlerin öncüsü olmuş, ufkunun açılmasında pusula görevini üstlenmiş tarih öğretmeni ve tiyatro yönetmeni Nebi Uslu hocamızı saygı ve rahmetle anıyoruz" dedi. Yıldırım yaptığı konuşmanın ardından salonda bulunanlar Nebi Uslu'yu tanıyanlar ile yapılan röportajların oluşturduğu video sunumunu izledi. Daha sonra ödül törenine geçildi.

İlk ödül en iyi teknik masaya verildi. Yapılan değerlendirmenin sonucunda en iyi teknik masa ödülüne 'Garibiz' adlı oyun ile Volkan Demitaş ve Yankı Büyükkaraca layık görüldü. Ödül CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan tarafından takdim edildi.

En iyi dekor, kostüm ödülünü 'Hastalık Hastası' oyunu ile Özlem Beytor, en iyi yardımcı kadın oyuncu ödülünü 'Hastalık Hastası' oyunu ile Gizem Çaldır alırken, ödülleri Meclis üyesi Halil Kocabaşoğlu ve jüri üyesi İlker Erçman tarafından verildi.

En iyi yardımcı erkek oyuncu ödülünü ise iki isim birden kazandı. Jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucuna göre en iyi yardımcı erkek oyuncu ödüllerine 'Kaç Baba Kaç' oyunu ile Cemal Uysal ve 'Hastalık Hastası' oyunu ile Mehmet Sarı layık görüldü. Ödüller jüri başkanı Kenan Yıldırım tarafından takdim edildi.

En iyi kadın oyuncu ödülünü 'Hastalık Hastası' oyunu ile Emine Derin ve en iyi erkek oyuncu ödülünü ise yine 'Hastalık Hastası' oyunu ile Süleyman Dinç kazandı. Derin ve Dinç, ödüllerini jüri üyesi Ziba Türk ve Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat'ın elinden aldı. Şenliğin jüri özel ödülü ise Nebi Uslu'nun ailesine verildi. Şenliğe 'Hastalık Hastası' isimli oyunla çeşitli dallarda 5 ödül birden kazanan Dr. Mete Ersoy Anadolu Lisesi damgasını vurdu.

8. Nebi Uslu Şenliği ödül töreni Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat tarafından şenliğe katılan okullara ve jüri üyelerine plaket verilmesiyle son buldu.

Oktay ÇAYIRLI / MİLAS (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!