Ne Zaman Emekli Olurum?

Güncelleme Tarihi:

Ne Zaman Emekli Olurum
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2015 17:53

Kamu ve özel kurumlarda hizmet veren tüm çalışanlar, ne zaman emekli olacaklarını merak ederler ve emeklilik yaşlarını hesaplamaya çalışırlar. Sizde ‘Ne Zaman Emekli Olurum?’ sorusunun cevabını merak ediyorsanız, emeklilik yaşınızı hesaplama ile ilgili detayları haberimizin içerisinde bulabilirsiniz.

Haberin Devamı

Emeklilik yaşı ülkeden ülkeye farklılıklar gösteriyor. Dünyanın birçok ülkesinde kadınlar erkeklere oranla daha erken yaşta emekli olabilme şansına sahip. Türkiye`de emeklilik yaşı, farklı statülere ve farklı koşullara göre devlet tarafından yasalar çerçevesinde oluşturuluyor. Ülkemizde 8 Eylül 1999 tarihine kadar, kadınlar 38, erkekler ise 43 yaşında emekli olabiliyorlardı. O tarihten sonra emeklilik koşulları ağırlaştırıldıkça, emeklilik yaşında ve prim ödeme gün sayısında değişiklik yapıldı. Günümüz şartlarında kadın ve erkek için kademeli olarak yükseltilen emeklilik yaşı, 65’e çıkarıldı. Farklı durumlar için farklı emeklilik yaşları bulunduğundan durumunuza özel olan emeklilik yaşını Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi web sitesinde yer alan emeklilik hesaplama uygulamasıyla emeklilik yaşınızı hesaplayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Ne zaman emekli olurum?

Emeklilik için SGK tarafından gerekli görülen tüm şartları yerine getirdiğinizde emekli olabilirsiniz. Emeklilik için yerine getirilmesi gereken en önemli konular arasında emeklilik yaşının doldurulması ve prim ödenen gün sayısının tamamlanması yer alıyor.

Ne Zaman Emekli Olurum

Kaç yaşınızda emekli olacağınızı anında görüntüleyin

SGK’nin ‘Ne Zaman Emekli Olurum’ sorusuna cevap arayanlara özel sunduğu uygulamada istenen tüm bilgileri girdikten sonra emeklilik yaşınızı çok kısa sürede öğrenebilirsiniz. Uygulamayı kullanmak oldukça kolay. Karşınıza çıkan web sayfasında doğum tarihiniz, işe başlama gününüz, yatırılan prim günü vb. gibi kişisel tüm bilgileri girdikten sonra gönder butonuna basmanız yeterli olacak. Yeni açılan sayfada kaç yaşında emekli olacağınızı, kalan prim gününüzü, emeklilik yaşınızı, kalan yaşınızı, hizmet sürenizi ve priminizi görebilirsiniz.  

Emeklilik hesaplama uygulaması eski adıyla SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı, yeni adıyla ise 4A, 4B ve 4C olarak bilinen tüm statüler için SGK emeklilik hesaplama işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Emeklilik için doldurulması gerekli prim gün sayısı nasıl belirlenir?

Emeklilik prim gün sayısı emeklilik statüsüne ve sosyal güvenlik sistemine dahil olduğunuz güne göre değişiklikler gösterir. Farklı durumlar için doldurulması gereken farklı prim gün sayıları bulunduğundan durumunuza özel olan prim gün sayısını yukarıdaki emeklilik hesaplama aracımız yardımıyla tespit edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Emeklilik yaşınızı hesaplayabilmek için linki tıklayın…

BAKMADAN GEÇME!