Ne zaman emekli olabilirim? Emeklilik yaşı ve maaşı hesaplama

Güncelleme Tarihi:

Ne zaman emekli olabilirim Emeklilik yaşı ve maaşı hesaplama
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2017 16:24

Emeklilik hayali kuran vatandaşlar, ‘Ne zaman emekli olabilirim?’, ‘Emekli olunca ne kadar maaş alabilirim?’ gibi sorulara yanıt aramayı sürdürüyor. Bu ve benzer sorulara en doğru yanıtı ise Sosyal Sigortalar Kurumu (SGK) ve e-devlet üzerinden kullanılabilen uygulamalar veriyor. İşte, emeklilik yaşı ve maaşı hesaplaması yapmak isteyenler için gerekli bilgiler!

Haberin Devamı

Artık emeklilik yaşı ve maaşını öğrenmek çok daha kolay! Emeklilik günü yaklaşan veya emekli olduğunda kendisini nasıl şartların beklediğini merak eden vatandaşlar, online uygulamalar sayesinde bilgi sahibi olabiliyor. ‘Ne zaman emekli olabilirim?’, ‘Emekli olunca ne kadar maaş alabilirim?’ gibi sorularınıza en net ve en doğru yanıtı bulabilmeniz için yapmanız gerekenleri özetledik.

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM

E-devlet platformunda SGK başlığı altında yer alan bu emeklilik sorgulama aracı ile ne zaman emekli olabileceğinizi öğrenebilirsiniz. Bu aracı kullanabilmek için E-devlet platformuna giriş yapılması gerekmektedir.E-Devlet şifresi ile işleminizi yapmak istiyorsanız kimliğinizi doğruladıktan sonra T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi ilgili yerlere girmelisiniz. Bu işlemlerin ardından E-Devlet emeklilik sorgulama işlemini gerçekleştirmiş olursunuz.

Haberin Devamı

EMEKLİLİK MAAŞI SORGULAMA

EMEKLİ OLUNCA NE KADAR MAAŞ ALIRIM

SGK'nın internet sayfasında bulunan ‘Emekli Maaşı Hesaplama’ robotuyla emeklilik maaşları öncesinden tahmin edilebiliyor. Kişilerin SSK maaş sorgulama işlemleri için uygulama formunu doldurması gerekecektir. TC kimlik numarası, SSK sicil numarası, baba adı, nüfus il, doğum tarihi gibi bilgilerin talep edildiği bu formu eksiksiz dolduran vatandaşlar, emeklilikte ne kadar maaş alabileceklerini hesaplayabilirler.

 

 

BAKMADAN GEÇME!