Ne gerekiyorsa yapacağız

Güncelleme Tarihi:

Ne gerekiyorsa yapacağız
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2011 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan, Suriye konusunda kararlı konuşarak, “Ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.

Erdoğan, dün parti genel merkezinde kabul ettiği BBP yöneticileriyle görüşmesinde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Suriye bizim iç işimiz” sözlerine yönelik eleştirisini de yanıtladı. Erdoğan, BBP’liler, kendisinden hemen önce görüştükleri Kılıçdaroğlu’nun eleştirilerini gündeme getirince, “Suriye’de, akrabalık ilişkilerimizin de olduğu bir çok kardeşimiz var. Orada Türkmen kardeşlerimiz de var. Orası aynı zamanda bizim eski bakiyemiz olan bir toprak. Onun için orayı iç işlerimiz olarak görebiliriz. Bu kardeşlerimizin hak ve hukukunu korumak için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi. Erdoğan, dün AK Parti Genel Merkezi’nde kabul ettiği BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve parti yöneticileriyle görüşmesinde, terör konusunda da Ramazan sonrasında önemli gelişmeler yaşanabileceği işaretini verdi. BBP yöneticilerinden alınan bilgiye göre Destici, Erdoğan’a terörle mücadelede konsept değişikliği gerektiğini belirterek, “Bu konseptle mücadele ettiğimiz sürece terör aynı şekilde sürecek demektir” dedi. Erdoğan da terörle mücadeledeki kararlılıklarını dile getirirken, “İçeride dışarıda ne gerekiyorsa yapacağız” diye konuştu. Erdoğan, TSK’nın sınır ötesi operasyonlar konusunda yetkilendirildiğini de anımsatarak, “Şu anda gerekli hazırlıklar yapılıyor, içeride dışarıda ne gerekiyorsa her türlü girişimi yapacağız” diye konuştu.
İz sürüyoruz
Erdoğan, Destici’nin, “PKK’da yakalanan mayın ve silahların menşei neden açıklanmıyor” sorusu üzerine de, “Bu silahların izini sürüyoruz. İşin takibi yapıp, gerekli ülkelere de bildiriyoruz” ifadelerini kullandı. Erdoğan, Yüksek Askeri Şura öncesi komutan istifalarına ilişkin de, “Ben de, Cumhurbaşkanımız da göreve devam etmelerini arzu ettik, bunu kendilerine de söyledik ama kendileri böyle tercih etti” dedi.

Karakolların bazıları kalkacak

Destici’nin, “mobil birlikler” kurulması önerisi üzerine, hudut ve özel hareket birliklerine ilişkin hazırlıklardan söz eden Erdoğan, hudut birliklerinde görevlendirilmek üzere 5 bin kişinin eğitileceğini, bunların sınır güvenliğinde görev alacaklarını söyledi. Destici, “Bizim dediğimiz sadece sınırda değil, bütün bölgede görev alacak mobil birlikler, karakolların yerine” sözleri üzerine de Erdoğan, “O karakollar bizim oradaki varlığımız anlamına geliyor. Onun için tamamını değil, bir kısmını kaldıracağız” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!