Nazilli'de okuma yazma seferberliği

Güncelleme Tarihi:

Nazillide okuma yazma seferberliği
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2018 12:11

Nazilli'de okuma yazma seferberliği

Haberin Devamı

AYDIN'ın Nazilli ilçesinde, ülke genelinde de yürütülen okuma yazma seferberliğinin startı, tanıtım toplantısıyla verildi.

Nazilli Kaymakamlığı, İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü ve ilçe Halk Eğitim Merkezi, ortaklaşa yürütülen okuma yazma seferberliğiyle ilgili tanıtım toplantısı düzenledi. Nazilli Belediyesi Tiyatro Salonu'nda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan himayesinde "Okuma yazma bilmeyen kalmasın" sloganıyla başlatılan seferberliğin tanıtımını, Kaymakam İbrahim Küçük yaptı. Kaymakam Küçük'ün yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Hıdır Dağaşan, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ramazan Gülmez, Öğretmenevi Müdürü Nail Çakan, okul müdürleri, yöneticileri ve mahalle muhtarları toplantıya katıldı.

Kampanyanın ilçede okuma-yazma bilmeyen kimsenin kalmaması için düzenlendiğini belirten Kaymakam Küçük, "Bu çağda hala okuma yazma bilmeyenlerin olması hoş değil. Türkiye İstatistik Kurumu'nun rakamlarına göre yüzde 4'lük bir kısım var. Birinci aşamayı geçmeden, ikinci aşamaya geçmek mümkün değil. Okur yazarlık adına ülkede büyük emek harcanıyor. Devletin en başından en altına kadar herkes bu konuyu gündemine alıyor. Ancak bugün bizi tam memnun eden bir grafik yok ortada. Okul müdürlerimiz ve muhtarlarımızla çalışarak bu oranı bölgemizde 2-3 yıl içerisinde eritebileceğimizi düşünüyoruz. Bir taraftan okuma yazma oranını düşürürken, alttan gelenlerle okuma yazma bilmeyen sayısını arttırmamalıyız" dedi.

Kaymakam Küçük, kampanyada muhtarların önemine de dikkat çekti.

Bahattin ALBAYRAK / NAZİLLİ (Aydın), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!