Naylon çadırda buruk bayram

Güncelleme Tarihi:

Naylon çadırda buruk bayram
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2015 01:10

Geçim derdiyle geldikleri Ankara’da hayata tutunmaya çalışan Gaziantepli aileler, Ramazan Bayramı’nı naylon çadırlarda karşıladı. Anne ve babalar yardım beklerken, çocuklar lunapark hayali kuruyor.

Haberin Devamı

Ankara’da, Suriyeli aileler kadar, yurt içinden göç edenlerin de zor şartlar altındaki yaşam savaşları devam ediyor.
Mamak’taki 19 Mayıs Bulvarı ile Hatip Çayı arasındaki boş arazide kurdukları naylon çadırlarda hayat mücadelesi veren Gaziantepli aileler, bu yılki Ramazan Bayramı’nı kötü koşullar altında geçiriyor. Eşi ve 4 çocuğuyla birlikte Gaziantep’ten Ankara’ya gelen 24 yaşındaki Yener Şahin, yaşadıkları zorlukları şöyle anlatıyor:

SURİYELİ SANIYORLAR

“Bizi Suriyeli sanıyorlar. Halbuki Suriyelilere verilen değerin onda birini bile görmüyoruz. Devlet bizi görmüyor. Akşam karnımızı nasıl doyuracağız diye düşünürken, bayram sevincini nasıl yaşayalım?”

EKMEK PARASI İÇİN

Ekmek parası için geldikler Ankara’da, çadır hayatına mahkum olduklarını belirten 24 yaşındaki Deniz Şahin ise tümör hastası olan eşinin tedavi edilmesini istiyor.

Haberin Devamı

LUNAPARK HAYALİ

Üzerleri perde, yatak örtüsü ve battaniye ile kapalı olan derme-çatma çadırlar arasında koşturup, oyun oynayan çocukların en büyük arzusu ise lunaparka gidip, şeker yiyebilmek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!