NATA: Zirvede Türk müteahhit sayısı arttı

Güncelleme Tarihi:

NATA: Zirvede Türk müteahhit sayısı arttı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2012 16:49

NATA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Namık Tanık, Nata Holding'in “Dünyanın en büyük 225 inşaat firmaları kategorisi”nde 201'inci sırada yer aldığını belirterek, “Hedefimiz 2013'de ilk yüzde olmak” dedi.
 Namık Tanık yaptığı yazılı açıklamada, uluslararası inşaat sektörü dergisi “Engineering News Record” (ENR) tarafından her yıl gerçekleştirilen araştırmada, Türkiye'nin, “Dünyanın En Büyük 225 Uluslararası Müteahhidi” listesinde ikinci sırada yer aldığını ifade etti. Firmaların, ülkeleri dışında gerçekleştirdikleri iş hacimlerini dikkate alarak hazırladıkları listede, geçen yıl Türkiye'den 31 firma bulunduğunu anımsatan Tanık, sıralamada Nata Holding'in yer aldığını kaydetti.
Tanık, Türkiye'nin geçen yıl elde ettiği ikincilik konumunu koruduğunu, listeye giren Türk müteahhit sayısının arttığını belirtti. Nata İnşaat'ın “En büyük yurt dışı müteahhitlik” kategorisinde 225 firma arasında 148'inci, “Dünyanın en büyük 225 inşaat firmaları kategorisi”nde ise 201'inci sırada yer aldığını vurgulayan Tanık, “Hedefimiz 2013'de ilk yüzde olmak. Türkmenistan'da ve Ankara'da başarılı projelere imza attık. Antares ve Nata Vega Alışveriş merkezleriyle yüz binlerce giriş sayılarına ulaştık. 151 metre yüksekliğiyle Başkentin en yüksek konut projesi Vega Park ile yine bir ilke imza attık. Dünyanın 4'üncü en uzun tünel akvaryumu Aqua Vega'yla inşaat ve işletme konularındaki başarımızı gözler önüne sermiş olduk” ifadelerini kullandı.
 
Bu yıl da dünyada ikinci olduk
 
ENR tarafından her yıl yapılan araştırmada, “Bir önceki yılda yurt dışındaki işlerden elde edilen gelirler”in esas alındığını kaydeden Tanık, araştırmanın aynı zamanda sektöre ışık tuttuğunu ifade etti.
Tanık ENR'nin hem geçen yıla hem de gelecek yıllara ilişkin veriler ortaya koyduğu belirten Tanık, şunları kaydetti:
“Bunlar arasında “Dünyanın En Büyük 225 Uluslararası Müteahhidi” listesinde yer alan firmalar grubunda holdingimizin yer alması çok gurur verici. Bu yıl da Çin firmalarının arkasından dünyada ikinci olduk. 'Yurtdışı Müteahhitlik' kategorisinde toplam 33 Türk firması yer alırken, dünyanın en büyük 225 inşaat firması kategorisinde 12 firma yer aldı. Bizde listede olmanın haklı gururunu yaşıyoruz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!