Anne Sutton nasıl öldü

Güncelleme Tarihi:

Anne Sutton nasıl öldü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2015 20:30

Cumartesi gecesi Erbil uçağını kaçırdığı gerekçesiyle Atatürk Havalimanı’nda kendini astığı haberleriyle gündeme gelen İngiliz Anne Sutton’un savaş muhabiri olduğu öğrenildi. İngiliz Dışişleri, gazetecinin ölüm nedeni için “Belirsiz” dedi.

Haberin Devamı

IRAK Kürt Bölgesel Yönetimi’nin merkezi Erbil’e gitmek üzere Londra’dan İstanbul’a uçan ancak İstanbul Atatürk Havalimanı’nın tuvaletinde kendisini ayakkabı bağcıklarıyla astığı belirtilen İngiliz Jacqueline Anne Sutton’un (50), BBC’nin eski yapımcılarından olduğu ortaya çıktı. İngiltere Dışişleri Bakanlığı, Sutton’un ölüm nedenini “Belirsiz” olarak niteledi. Londra merkezli ‘Savaş ve Barışta Muhabirlik Enstitüsü’ Irak masası başkanvekili olan Sutton’un arkadaşları da gazetecinin intihar edecek birisi olmadığını söyledi.

SELEFİ ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Iraklı gazeteci Mazin Elias, “Irak’ta her şey zordu ama o devam etti. Herkes için daha iyi bir hayat arayan bir insanın kendini öldürmesi mi? Bu akıl dışı” diye konuştu. Sutton’un doktora yaptığı Avustralya Ulusal Üniversitesi’nden araştırma görevlisi Christian Bleuer Twitter’dan “Tanışabileceğiniz en çetin kadındı. Komplo teorilerine pek girmem ama eğer Türkler, ‘Güvenlik kamerası bozuk’ derlerse, ‘Jacky’ Sutton öldürülmüştür” diye yazdı. Sutton’dan önce ‘Savaş ve Barışta Muhabirlik Enstitüsü’nün Irak direktörü olan Ammar el-Şahbander ise mayıs ayında Bağdat’ta bombalı saldırıda hayatını kaybetmişti.

Haberin Devamı

ÇANTASINDA PARASI VARDI

İLK gelen haberlerde İngiliz vatandaşı Sutton’un, uçağı kaçırdığı ve yeni bir bilet alacak parası olmadığı için intihar ettiği belirtilmişti. Ancak polis kayıtlarına göre Sutton’un çantasında 2 bin 300 Euro vardı. Çantasından ayrıca Marx ve Lenin’le ilgili kitaplar ile Tevrat ve Kuran da çıktı.
Doktora öğrencisi Anne Sutton araştırmalarında Irak ve Afganistan’daki kadın basın çalışanlarına uluslararası destek imkânları üzerine yoğunlaşmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!