Müzisyenin evinde şaşırtan buz sarkıtı

Güncelleme Tarihi:

Müzisyenin evinde şaşırtan buz sarkıtı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2017 10:13

Müzisyenin evinde şaşırtan buz sarkıtı

Haberin Devamı

KARS, (DHA) - SİBİRYA soğuklarının yaşandığı Kars'ta müzisyen Çetin Adıgüze'e ait evin doğalgaz borusundan bahçeye damlayan suyun oluşturduğu buz sarkıtı yaklaşık 3 metreyi buldu.
Yusuf Paşa Mahallesi'nde Müzisyen Çetin Adığüzel’e ait evin bahçesindeki sarkıtlar ilgi çekiyor. Bir kolon şeklinde düz olarak aşağıdan yukarıya doğru büyüyen buz sarkıtı görenler şaşırdı. Çetin Adıgüzel, "Kars, soğuğuyla ünlü bir memleket. Son zamanlarda eksi 35-40'ları gören soğuklarla karşı karşıyayız. Genelde çatılardan buz sarkıtları aşağı doğru uzarken, bizim evin bahçesinde tam tersi oldu. Doğalgaz borusunun damlacıklarından oluşan buz kalıbı yerden dar, yukarıya doğru genişleyerek büyüdü. Erimiş bir mumu da andıran bu buz kütlesi dip kısmının ince uç kısmının kalın olmasına rağmen dengesini korudu ve kırılmadan durabildi. Tipili havalara bile meydan okuyan buz kütlesinin dengeli duruşu da şaşkınlığı artırdı. Çok da ilginç bir görüntüsü var. Meraklılar sarkıtları görmeye geliyor" diye konuştu.
Öte yandan müzisyen Çetin Adıgüzel, Kars yöresine ait anonim bir mani olan 'Ezizinem Kars Ayaz / Gece soğuk Kars Ayaz / Katip arzuhalimi / Götür sende Kars'a yaz' diye akordeon eşliğinde seslendirdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!