Müzik ve şiir şöleni

Güncelleme Tarihi:

Müzik ve şiir şöleni
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2017 10:12

Müzik ve şiir şöleni

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA) - ANTALYA'nın Demre İlçesi'ndeki Bil Okulları tarafından Sevgi Baharı Müzik ve Şiir Şöleni düzenlendi.
Bil Okulları Eynihal Kültür Salonu'nda düzenlenen Sevgi Baharı Müzik ve Şiir Şöleni'ne Kaymakam Murat Uz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Coşkun, Milli Eğitim Şube Müdürü Selma Gök, Bil Okulları Kurucu Müdürü Emin Değirmencioğlu, Demre Esnaf Odası Başkanı Ahmet Özen, okul müdürleri, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.
İki aşamada gerçekleştirilen şölenin ilk bölümünde Bil Okulları öğretmen ve öğrencileri müzik öğretmeni Fatih Evsen'in bağlaması eşliğinde Can Yücel, Cemal Süreyya, Ahmet Hamdi Tanpınar, Cemal Safi, Nazım Hikmet, Oscar Wilde ve Mevlana'dan şiirler okudu ve türküler söyledi.
İkinci bölümde ise Antalya'dan gelen edebiyat öğretmeni ve şair Vedat Sümbül, başlama sanatçısı İlyas Şimşek'in bağlaması eşliğinde, çağdaş Türk şairlerinden şiirler okudu. Ardından Türk Halk Müziği sanatçısı ve bağlama ustası İlyas Şimşek'in fasıl grubu geceye katılanlara unutulmaz bir gece yaşattı.
Bil Okulları Kurucu Müdürü Emin Değirmencioğlu, "Her ay bir etkinlik düzenleyerek öğretmen, öğrenci, veli ve Demrelilere bir değerimizi farklı şekilde anlatmaya çalışıyoruz. Bu akşam da sevgiyi, sevmeyi, sevginin en büyük değer olduğunu, şiirlerle, türkülerle, şarkılarla anlatmaya çalıştık" dedi.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!