Müzeler Haftası konferansı

Güncelleme Tarihi:

Müzeler Haftası konferansı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2017 11:21

Müzeler Haftası konferansı

Haberin Devamı

 

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA) - FİNİKE Kaymakamlığı ve Antalya Müze Müdürlüğü işbirliğinde Müzeler Haftası dolayısıyla konferans düzenlendi.

Finike Anadolu Lisesi salonunda düzenlenen konferansa İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yakup Alagözoğlu, Müftü Lütfi İmamoğlu, Milli Eğitim Müdürü Hüsnü Karataş, muhtarlar, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Antalya Müze Müdürlüğü'nde görevli arkeolog Mehmet Ali Saçı'nın konuşmacı olarak katıldığı konferansta; 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu, kültür varlığının tanımı, tarihi eserler, yurt dışına kaçırılan tarihi eserler, haber verme zorunluluğu hakkında bilgi aktardı.

Tarihi eserlerin bulunması halinde haber verme zorunluluğu olduğunu söyleyen arkeolog Saçı, bu konuda tüm vatandaşların duyarlı olması gerektiğini belirtti. Mehmet Ali Saçı, "Taşınır veya taşınmaz kültür varlıklarının bulunduğunu bilenlerin veya bulanların bunu en geç üç gün içinde bildirmesi gerekiyor. En yakın müze müdürlüğüne, köy de ise muhtara ya da mülki idare amirlerine bildirmeye mecburdurlar" dedi.

3 GÜN İÇİNDE HABER VERİN

3 gün içinde haber verilmemesi halinde cezai işlem uygulanabileceğini anlatan arkeolog Saçı, bulunan kültür varlıklarının ilgili kurumlara söylenmesi halinde ise ödül ya da ikramiye verildiğini belirterek, “Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yer üstünde, yer altında veya su altında, taşınır ya da taşınmaz kültür varlıklarını haber verenlere ödül ya da ikramiye veriliyor. Kanuna muhalefet edenlere ise 2 yıldan 5 yıla kadar ağır hapis cezası ve 3 bin liraya kadar para cezası uygulanıyor" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!