Müze Konseptli cami ibadete açıldı

Güncelleme Tarihi:

Müze Konseptli cami ibadete açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2018 12:05

Müze Konseptli cami ibadete açıldı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - DÖŞEMEALTI Belediyesi tarafından projelendirilen müze konseptli olma özelliğiyle ön plana çıkan Hacı Ramazan Altun Merkez Cami tamamlanarak ibadete açıldı.

Temeli devlet-vatandaş işbirliğiyle atılan daha sonra inşaatı Döşemealtı Belediyesi'ne devredilen 2 bin 500 kişilik 4 minareli Hacı Ramazan Altun Müze Konseptli Merkez Camisi ibadete açıldı. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği cami hakkında Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, bilgi verdi. Döşemealtı'na önemli bir eser daha kazandırmanın mutluluğunu yaşadığını söyleyen Başkan Genç, “Kent kültürünü yaşatan simgeler vardır. Avrupa'da meydanlar, kiliseler, katedraller var. Ülkemizde de camilerimiz ve meydanlarımız ön plandadır. Biz de ilçemizin simgesi olması amacıyla Müze Konseptli Merkez Cami'yi projelendirip hizmete açtık. Bu camiye gelenler geçmişin izlerini görebilecekleri gibi günümüz mimarisinin en güzel örnekleriyle karşılaşacak. 2014 yerel seçimlerinden önce söz verdiğim kent meydanından sonra şimdi de merkez camimizi ilçemize kazandırmış olduk" dedi.

ÜNLÜ ESERLERDEN ESİNLENDİ

Avlusundaki 3 girişli tek parçalı kapıyla İstanbul'un eşsiz güzellikteki Süleymaniye Camisi'ni temsil eden caminin ana giriş kapısı ise Bursa'daki Yeşil Cami'den esinlenerek yapıldı. Pencerelerinde Bursa Yeşil Cami'nin lokma desenli parmaklıkları tercih edilirken, mihrabı, Edirne- Selimiye Camii'nden örneklendi. Minberi Ayasofya Camii'nin bire bir kopyası olarak tasarlanırken, mihrabın sol tarafında yer alan kürsü, Edirne'deki Eski Camii'den esinlendi. Caminin yan giriş kapıları ise yine Bursa Eski Cami, İstanbul Süleymaniye ve Yeni camilerinin kapılarından örnek alındı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!