Mut'ta 'Kariyer Planlama ve Yönetimi' anlatıldı

Güncelleme Tarihi:

Mutta Kariyer Planlama ve Yönetimi anlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2017 13:21

Mut'ta 'Kariyer Planlama ve Yönetimi' anlatıldı

Haberin Devamı

Murat SÖZERİ/MUT(MERSİN), (DHA) – MERSİN’in Mut İlçesi’nde 'Kariyer Planlama ve Yönetimi' paneli düzenlendi.
Mut Kaymakamlığı, Silifke İş-Kur Hizmet Merkezi ve Mersin Üniversitesi Mut MYO işbirliği ile düzenlenen panele üniversite öğrencileri katıldı. İş-Kur Silifke Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Devecioğlu, Arbella İnsan Kaynakları Müdürü Mustafa Koca, Enerji-Sa İnsan Kaynakları Uzmanları Alp Çınar ve Özge Atınel, Mut TSO Başkanı Gürsel Aydın ile Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Hatice Özer'in konuşmacı olarak katıldığı panelde, kariyer her yönüyle masaya yatırıldı.
Mut'un ekonomik durumunu anlatarak söz başlayan Mut Ticaret Sanayi Odası Başkanı Aydın, "Hayatta yaşarken bilançonuzu çıkarın, yani dış görünüş, genel kültür, insanlarla diyalog kurma yeteneği, yabancı dil bilgisine önem vermeliyiz. Başarının yolu herkese açıktır. İş hayatında yüksek ahlaka önem vermeliyiz. Akıllı azimli çalışmayla başarıya ulaşılır" dedi.
Kariyerin uzun bir yolculuk olduğunu belirten Arbella İnsan Kaynakları Müdürü Koca ise, "Kariyer aslında bir hayat yolculuğudur. Meslek seçimini de kapsayan geniş bir kavramdır. Okul süreci devam ederken; ailemizin etkisiyle, öğretmenlerimizin katkısıyla, meslek seçerken çok geniş bir projeksiyondan bakıp kariyer planlamasını yapmamız gerekiyor. Kafamızda üç beş seçenek, mutlaka ama mutlaka bir hedefimizin, bir mesleğimizin ve kariyer planımızın olması gerekiyor" diye konuştu.
Panel, dinleyicilerin sorularının yanıtlanmasının ardından sona erdi.
FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!