Mutfakta işinizi kolaylaştıracak tüyolar

Güncelleme Tarihi:

Mutfakta işinizi kolaylaştıracak tüyolar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2016 11:57

Mutfakta sebze ve meyvelerinizin nasıl daha uzun süre dayanabileceğinden tutun da açılmayan kavanoz kapağını kolayca nasıl açabileceğinize kadar birçok pratik çözüm vardır.

Haberin Devamı

 

Yemek ya da çorbanızın taşmaması için tencerenin başında beklemenize gerek yok. Balı şekerlendi diye atmanıza ya da kireçlenen çaydanlığınız için zaman harcamanıza da gerek yok. Hepsinin pratik bir çözümü var. İşte mutfakta işinizi kolaylaştırmaya yarayacak pratik bilgiler...

LİMON KABUKLARI

Limon, pek çok yemeğimizin baş tacı. Ancak nedense kabukları ile bir türlü barışamadık gitti! Artık onları da değerlendirmenin bir yolu var. Limon kabuklarını güneş alan bir yere koyun ve kurutun. Özellikle yağlı mutfak malzemelerini ovarken kullanın, sonuçtan memnun kalacaksınız!

KARNABAHARDAKİ KÖTÜ KOKU

Mutfakta işinizi kolaylaştıracak tüyolar

 

Haberin Devamı

Karnabahar birçok insan tarafından yaydığı kötü koku yüzünden tercih edilmiyor. Bu duruma çözüm olarak bir debunu deneyin. Pişirme suyuna bir parça tuz ve iki kaşık sirke ilave edip, suyun üzerinde köpük oluşumunu bekledikten sonra karnabaharları atın. Kötü kokudan eser kalmaması bir mucize olmalı!

MEYVELER VE SEBZELER NASIL DAHA UZUN SÜRE DAYANIR?

Domateslerin çabuk çürümesini önlemek için koparılan kısımlarının aşağıda kalması gerekir. Bu sayede domatesin koparıldığı yerden nem ve hava girişi engellenmiş olur. Ayrıca domatesler oda sıcaklığında buzdolabında olduğundan daha uzun süre dayanır.

Ya da örneğin muzun daha uzun süre dayanması için koparıldığı yere plastik sarmanız yeterlidir.

ÇEKİRDEKLİ MEYVELER 

Mutfakta işinizi kolaylaştıracak tüyolar

Kiraz ve vişnelerin çekirdeğini çıkarmak için boş soda şişesinin üzerine yerleştirin ve çubuk yardımıyla çekirdeğini itin. Çekirdek şişenin içine düşerken meyveniz şişenin ağzında kalacaktır.

TAHTA KAŞIKLARDAKİ ÇATLAKLAR

Mutfaklarda kullanılan tahta kaşıklar, çok kısa sürede patlar. Bunu önlemek için yıkanıp kurulanan kaşıklarınzeytinyağı ile yağlanması şarttır. Kurumuş halde kalan tahta kaşıklar, daima çatlayacaktır. Bu nedenle sık sık yağlamak onların ömrünü uzatacaktır.

Haberin Devamı

ÇAYDANLIĞIN DİBİNDEKİ KİREÇ KALINTILARI

Mutfakta işinizi kolaylaştıracak tüyolar

 

Çaydanlığın içine bir çay bardağı sirke dökülür ve kaynatılır. Daha sonra kaynar su eklenerek 15-20 dakikada daha kaynatılır.Çaydanlığın dibindeki bütün kirecin döküldüğünü ve pırış pırıl olduğunu gözlemleyebilirsiniz.

AÇILMAYAN KAVANOZ KAPAKLARI

Bir kaseye biraz sıcak su koyun, kavanozu ters çevirip kapağı 30 saniye suda bekletin. Metal camdan daha hızlı genleşeceği için kapak kolayca açılacaktır. Kapak sıcak olacağı için bir havlu ile tutarak açmayı deneyin.

ŞEKERLENEN BAL

Mutfakta işinizi kolaylaştıracak tüyolar

Şekerlenmiş bal kavanozunu içi sıcak dolu bir kabin içerisine koyun ve biraz bekletin. Su sıcaklığı 40 dereceyi kesinlikle geçmemesine dikkat edin.40 derecenin üstündeki su balda bulunan genotoksik ve setetoksik zehirli maddelerini ortaya çıkarabilir. Buda balın zarar görmesine neden olacaktır. Sıcak su balda oluşan donma yani kristalleşmiş yerleri çözecek ve şekerlenmiş balın eski haline gelmesine yardımcı olacaktır.

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!