Mut MYO’da mezuniyet sevinci

Güncelleme Tarihi:

Mut MYO’da mezuniyet sevinci
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2018 11:32

Mut MYO’da mezuniyet sevinci

Haberin Devamı

Murat SÖZERİ/MUT(Mersin), (DHA) - MERSİN Üniversitesi Mut Meslek Yüksekokulu’nda mezuniyet sevinci yaşandı. 2017-2018 eğitim-öğretim dönemi mezunları düzenlenen bir törenle diplomalarını aldı.
Mezuniyet törenine, Mut MYO Müdürü Öğr. Gör. Kasım Pınar, İlçe Emniyet Müdürü Murat Güney, İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Gergin, Mut Müftüsü Mustafa Öztürk, öğretim elemanları, öğrenciler ve aileler katıldı.
Törende konuşan Okul Müdür Kasım Pınar, okullarının eğitim öğretime başladığı tarihten bugüne kadar geçen süre içinde toplam 2 bin 628 mezun verdiğini söyledi. Türkiye’nin, çağdaş ülkeler arasında yerini alması ve güçlü bir konuma ulaşmasında okullarına büyük görev ve sorumluluklar düştüğünü belirten Pınar, bu yıl da okullarının nitelikli insan gücüne yeni mezunları katmanın haklı gururunu yaşadığını ifade etti.
Üniversite gençliğinin, çağdaş kimliğiyle topluma örnek olması gerektiğini kaydeden Pınar, "Çağdaş insan, demokrasiyi yaşam biçimi olarak benimsemiş, hukuka saygılı, yeniliklere açık, sürekli öğrenmeye istekli, eleştirel düşünceye sahip, sorunlara duyarlı ve sorun çözme yeteneği yüksek insandır. Geleceğimizin güvencesi olan sizleri bilimi ve teknolojiyi kullanan, demokrasiye, insan haklarına saygılı, erdemli, sorunlara neden- sonuç ilişkisi içinde çözüm üretebilen, araştıran, sorgulayan, etik değerlere ve ulusal değerlere bağlı, çağdaş bireyler olarak yetiştirmenin gururunu taşıyoruz" dedi.
Konuşmanın ardından öğrencilere mezuniyet belgeleri verildi. Tören, öğrencilerin keplerini havaya fırlatmasıyla sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!