Musul'da havaya uçurulan cami DEAŞ'tan temizlendi

Güncelleme Tarihi:

Musulda havaya uçurulan cami DEAŞtan temizlendi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2017 12:00

Irak'ın Musul kentinde El Nuri Camii ve çevresinin DEAŞ'tan kurtarıldığı bildirildi.

Haberin Devamı

Reuters'ın haberine göre Irak Ordusu Musul'da havaya uçurulan El Nuri Camii ve çevresi terör örgütü DEAŞ'tan kurtarıldığını açıkladı.

DEAŞ için sembolik bir öneme sahip olan El Nuri Camii, örgütün lideri Ebu Bekir el Bağdadi tarafından 2014 senesinde "hilafet ilan ettiğini” duyurduğu camiydi. Bağdadi'nin DEAŞ lideri olarak ilk ve son görüntüsü de burada konuşma yaptığı sırada kaydedilmişti.

Cami, 12. yüzyılda Haçlılara karşı kazandığı başarılarla bilinen Selçuklu atabeyi Nureddin Mahmud Zengi tarafından yaptırılmıştı ve meşhur Hadba Minaresi de benzerleri İran ve Orta Asya'da görülen yedi farklı dekoratif tuğla işinin oluşturduğu karmaşık geometrik desenlerden oluşuyordu. Minare, eğik olması sebebiyle özellikle patlamalara karşı savunmasızdı.

 'YENİLDİLER'

Haberin Devamı

Ninova Operasyonlar Komutanı Korgeneral Abdulemir Yarallah, yaptığı açıklamada, Anti - Terör güçlerinin tarihi Hedba Minaresi ve Nuri Camii'nde denetimi sağladığını belirtti. Korgeneral Yarallah, Serçhane Mahallesi'nin yanı sıra Faruk Caddesi’nde bulunan Kerar Camii'nin de güvenlik güçleri tarafında alındığını kaydetti. Komutan, “DEAŞ askeri olarak yenildi ve sonlandı” dedi.

DEAŞ, 21 Haziran'dan tarihi Hedba Minaresi ile Nuri Camii'ni havaya uçurmuştu.

Musulda havaya uçurulan cami DEAŞtan temizlendi

850 yıllık El Nuri Camii DEAŞ havaya uçurduktan sonra bu hale gelmişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!