Muş'ta tütün ekicileri, seracı oldu

Güncelleme Tarihi:

Muşta tütün ekicileri, seracı oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2016 09:53

Muş'ta tütün ekicileri, seracı oldu

Haberin Devamı

Eser AYDIN/ MUŞ, (DHA)- MUŞ'ta Tekel'in kapanması üzerine çaresiz kalan tütün ekicileri, şeker pancarından da kota yüzünden verim alamayınca seracılığa başladı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Hasköy ilçesine bağlı Karakütük köyünde kurulan seradan ilk ürünler alınmaya başlandı. Karakütük çiftçilerinden Hüseyin Korkmaz'a ait serada ekimi yapılan salatalık, domates, biber, patlıcan, fasulyeyi toplayarak tüketiciye ulaştırılıyor. Sera dışında ekimi yapılan sebzelerin daha çiçek aşamasında olduğunu, sera sayesinde erken ürün alınmaya başladığını işaret eden Hüseyin Korkmaz, şunları söyledi:
"Bölgedeki çiftçiler daha önce tütün ve şeker pancarı ağırlıklı ekim yapardı. Tekel'in kapanması ile tütüncülük sona erdi. Pancarda ise kota yüzünden istenen verim alınamadı. Çaresiz kalan Muş çiftçisi seracılığa yöneldi. Devlet destekli seracılık giderek gelişecek. Organik seracılık sayesinde yetiştirilen ürünlere tüketici büyük ilgi gösteriyor. Seracılık sayesinde çocuklarımızı okutuyoruz.. Gıda Tarım ve Hayvancılık Tarım Müdürlüğü tarafından 2 yıl önce çilek meyveciliği yaptık ve verimli sonuçlar aldık."
Malatya İnönü Üniversitesi'nde öğrenci olduğunu belirten Hüseyin Korkmaz'ın oğlu Savaş Korkmaz ise üniversitenin tatil olmasından sonra köye dönüp serada ürün yetiştirdiğini bildirdi. Korkmaz, "Satışlar çok iyi gidiyor. Elde ettiğimiz kazançla hem kendimin hem de kardeşlerimin okul masrafını karşılayacağım" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!