Muş'ta engellilere özel düğün

Güncelleme Tarihi:

Muşta engellilere özel düğün
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2017 14:54

Muş'ta engellilere özel düğün

Haberin Devamı

Eser AYDIN / MUŞ, (DHA) - MUŞ’un Hasköy İlçesi'nde 16 zihinsel engelli gencin hayallerini gerçekleştirmek amacıyla 'gelinsiz düğün' düzenlendi.
Hasköy Özel İlk Çağdaş Gelişim Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi yöneticileri, ilçedeki bir düğün salonuda engelli gençlerin hayallerini gerçekleştirdi. İlçede bir düğün salonunda düzenlenen düğün töreninde doyasıya eğlenen engelli bireyler için halaylar çekilip, havai fişekler atılarak pasta kesimi yapıldı. Birbirinden şık hale getirilen engelli damatlar renkli görüntülere sahne oldu.
Düzenlenen gelinsiz düğünle ilgili açıklama yapan Hasköy Kaymakamı Ahmet Özkan, bu düğünün özel bir düğün olduğunu söyledi. İnsanların ömründeki en güzel günlerin düğün günleri olduğuna dikkat çeken Kaymakam Özkan şöyle dedi:
“Belki bizler engelsiz bireyler bunu çok iyi bir şekilde yaşıyoruz ama bu güzel kardeşlerimiz, bu özel kardeşlerimiz de her düğün olduğunda sanki onların kendi düğünü gibi yaşıyorlardı. Biz de bu özel kardeşlerimizin hayallerini gerçekleştirmek için böyle bir organizasyon yaptık. Onların bu mutlu günlerinde beraber olmak için ilimizden gelen çok değerli misafirlerimize ve bizleri yalnız bırakmayan Hasköylülere teşekkür ediyorum." 
Hasköy Belediye Başkanı AKPartili Mürsel Özen de, engellilerin toplumun ayrılmaz bir parçası olduğunu ifade etti. Bugün burada okul ailesinin katkılarıyla güzel bir organizasyon yapıldığını belirten Başkan Özen, “Bir nebze de olsa bu gençlerimizin, bu çocuklarımızın yüzlerinde bir gülücük, tebessüm oluşturabildiysek ne mutlu bizlere" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!