Muş'ta 57'nci Alaya Vefa

Güncelleme Tarihi:

Muşta 57nci Alaya Vefa
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2017 11:30

Muş'ta 57'nci Alaya Vefa

Haberin Devamı

Yusuf Özgür BÜLBÜL/ MUŞ / (DHA) - Çanakkale Kara Savaşları'nın 102'inci yılı nedeniyle '57. Alay Vefa Yürüyüşü' programı düzenlendi.
    Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen program Hacı Şeref Camisinde kılınan sabah namazı ile başladı. Namaz çıkışı çorba içilmesinin ardından Vali Seddar Yavuz, Belediye Başkanı Feyat Asya, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Sönmez, 300 kadar vatandaşla Türk bayrakları eşliğinde hava şehitliğine yürüdü. Hava şehitliğinde Kur’an-ı Kerim okunması ve  dua edilmesinin ardından program sona erdi.
    Etkinlikle ilgili olarak Vali Seddar Yavuz “Milletleri büyük yapan elbette geçmişine olan bağlılığı ve vefadır. Özellikle 7 düvelin ülkemize saldırdığı ve işgal etmek istediği bir dönemde, milletimiz tüm unsurlarıyla bu şer güçlerine büyük bir ders verdi. O yüzden de Çanakkale, tarihimiz açısından dönüm noktasıdır. Bu topraklara yine göz dikenler, bizi bölüp parçalamak isteyenler bugünlerde iş başındadır. Milletimiz ise her daim uyanık ve dimdik ayaktadır. Her türlü şerri ve saldırıyı bertaraf edecek kudrete sahiptir. Saflarımızı sıklaştıralım, bir birimizi daha çok sevelim ve fitne tohumlarına asla müsaade etmeyelim" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!