Muş’ta Typ Çalışanlarına Eğitim Verildi

Güncelleme Tarihi:

Muş’ta Typ Çalışanlarına Eğitim Verildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2015 15:29

MUŞ BELKEDİYESİ'NDE TOPLUM YARARINA PROGRAMI (TYP) KAPSAMINDA İSTİHDAM EDİLEN PERSONELE EĞİTİM VERİLDİ

Muş Belediyesi tarafından Toplum Yararına Program (TYP) ile istihdam edilen personellere 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında eğitim verildi.
Belediyenin meclis salonunda düzenlenen ve İş Güvenlik Uzmanı Necdet Yılmaz ile İşyeri Hekimi Dr. Güven Çeliktaş tarafından verilen eğitimde çalışanlara temel iş güvenliği, iş kazalarının nedenleri ve korunma yolları hakkında bilgiler aktarıldı. Belirli aralıklarla tekrarlanacak olan eğitimlerde iş kazaları, çalışırken ruh ve beden bütünlüğünün sağlanması, işletme güvenliğinin sağlanması ve çalışma hayatında dikkat edilecek hususlar anlatılıyor.
İş Güvenlik Uzmanı Necdet Yılmaz, yaptığı sunumda işçi ve işverenlerin görev ve sorumlulukları, iş ekipmanlarının güvenli kullanımı gibi konularda çalışanlara bilgi verdi. Yılmaz, iş sağlığı ve güvenliğinin; çalışanların iş yerlerinde işin yürütülmesi sırasında oluşan veya oluşabilecek tehlikelerden ve sağlığına zarar verebilecek unsurlardan korunmasını, aynı zamanda iş yeri ortamının iyileştirilmesini hedef alan sistemli ve bilimsel çalışmaların tümü olduğunu söyledi.
İş sağlığı ve güvenliğinin bir kültür olduğunu, çalışan kadar işvereni de koruduğunun altını çizen Yılmaz, yasanın kuralcı değil önleyici olduğunu belirtti.
İş sağlığı ve güvenliğindeki amacının sağlık ve güvenlik koşullarını iyileştirmek olduğunu dile getiren Yılmaz, "Sağlık tesisleri iş kazalarına, meslek hastalıklarına sebep olan iş yerleri arasında çok tehlikeli sınıfa girmektedir. Bu nedenle iş yeri sağlığı ve güvenliği konusu bizler için büyük önem arz etmektedir" dedi.
İş Güvenlik Uzmanı Yılmaz’ın sunumun ardından İşyeri Hekimi Dr. Güven Çeliktaş da, çalışanlara temel ilk yardım ve mesleki risklerle ilgili bilgiler verdi.
Dikkatsizlik, tedbirsizlik ve bilinçsizlik sebebiyle meydana gelen iş kazalarının büyük oranda önlenebileceğinin vurgulandığı eğitim semineri yaklaşık bir saat sürdü. Eğitim sonunda katılımcılar sınava tabi tutuldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!