Muş kültür park projesi hayata geçiyor

Güncelleme Tarihi:

Muş kültür park projesi hayata geçiyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2017 09:21

Muş kültür park projesi hayata geçiyor

Haberin Devamı

MUŞ, (DHA)-Muş Belediyesi tarafından Yeşilyurt Mahallesi Fidanlık mevkiinde yapılması planlanan Muş Kültür Park Projesi ile ilgili çalışmalar başlatıldı.
    Muş’un çehresini değiştirecek yeşil alanlara ağır veren belediye bir projeyi daha hayata geçirmeye hazırlanıyor. Fidanlık mevki içerisinde yer alan 56 bin metrekare alan üzerine kurulacak olan Muş Kültür Parkı şehrin en büyük ikinci parkı olma özelliğini taşıyor. Mülkiyeti İl Özel İdaresi’ne ait olan arsanın tahsis işlemlerinin ardından harekete geçen Muş Belediyesi tarafından kültür parkı için gerekli çalışmalara başlandı. Yıldız Teknik Üniversitesi’nden emekli Peyzaj Mimarı Prof. Dr. Ahmet Cengiz Yıldızcı tarafından hazırlanacak olan projenin kısa sürede tamamlanarak uygulama çalışmalarının başlatıması hedefleniyor.
    Prof. Dr. Yıldızcı, Kültür Parkı projesi ile ilgili Belediye Başkanı Feyat Asya’ya bilgi verdi. Başkan Asya’nın makamında gerçekleştirilen toplantıda Muş Belediyesi teknik ekipleri de hazır bulundu. Başkan Asya, proje hakkında fikirlerini söylerken, vatandaşların beklentilerini karşılayacak bir projeyi hayata geçirmeleri gerektiğini ifade etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!