Muş Hava limanının termeli atıldı

Güncelleme Tarihi:

Muş Hava limanının termeli atıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2017 16:21

Muş Hava limanının termeli atıldı

Haberin Devamı

MUŞ, (DHA)- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Muş havalimanı terminali ve apronunun temelini attı. 
    Temel atma törenine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Vali Aziz Yıldırım, AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Belediye Başkanı Feyat Asya, bürokratlar, partililer ve vatandaşlar katıldı. 15 yıllık Ak Parti iktidarı döneminde ülkenin her yerinde kalkınma seferberliği olduğunu işaret eden Bakan Arslan, yatırımlar sonucu 26 olan havalimanı sayısını 55'e çıkardıklarını, yılda 35 milyon iç ve dış hat yolcusu yerine şimdi 180 milyon yolcuya hizmet eden ülke haline gelindiğini bildirdi. Ahmet Arslan, "Havayoluyla uçmayan kalmayacak, dediki ve Türkiye’yi havacılık merkezi haline getirdik" diye konuştu.
    Vali Aziz Yıldırım, havalimanının 1992 yılında sivil trafiğe açıldığını, haftada 52 sefer düzenlendiğini hatırlattı. Devlet Hava Meydanları İşletmeleri Genel Müdürü Funda Ocak da, hızlanan küreselleşme itibariyle havayolu ulaşımının özel bir öneme sahip olduğunu ifade etti. Konuşmaların ardından Muş Havalimanı Terminali ve apronunun temeli atıldı. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!