Muş Belediyesinden hizmet kolaylığı

Güncelleme Tarihi:

Muş Belediyesinden hizmet kolaylığı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2015 12:43

Haberin Devamı

MUŞ (AA) - Belediye Başkanı Feyat Asya, vatandaşlara ödeme kolaylığı sağlamak amacıyla, veri güncelleme ve ortak sicil oluşturma çalışması yaptıklarını belirtti.

Asya, yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşların kurumdaki işleyişlerini hızlandırmak ve kolaylaştırmak amacıyla, 4 ay boyunca çalışma yürüttüklerini bildirdi.

Bu çalışmayla belediyede aboneliği olan vatandaşların, abonelik bilgilerini güncellediklerini bildiren Asya, şunları ifade etti:

"Mükelleflerin de kayıtlarını kimlik numaralarını alarak tek sicil haline getirdik. Bu çalışmayla veri kirliliğini ortadan kaldırdık. Sitemde vatandaşların bilgilerine, T.C numaralarıyla ulaşılacak. Yani vatandaşın sicil kodu T.C numarası olacak. Belediyeye yeni bir kayıt veya tahsilat için gelecek vatandaş, T.C numarasını vererek bütün işlemlerini yapabilecek. Bu çalışmanın sonunda vatandaşlar, kredi kartıyla tahsilat yapabilecek ve anlaşacağımız bankalara otomatik ödeme talimatı verebilecek. Aynı şekilde web sitemizden de ödeme imkanını oluşturmayı amaçlıyoruz. Vatandaşımız belediyeye gelmeden evinden ve ya iş yerinden borcunu ödeyebilecek. Akıllı Kent Otomasyon Sistemini kurarak, daha kaliteli hizmet sunmayı hedefliyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!