Muratpaşa'dan çocuk karnavalı

Güncelleme Tarihi:

Muratpaşadan çocuk karnavalı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2017 12:21

Muratpaşa'dan çocuk karnavalı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediyesi, yaz tatilinin son çocuk karnavalını, Antalya'nın en büyük açık açık hava çocuk dünyası Teneffüs Park'ta gerçekleştirdi.

Karnaval için kapılarını Antalya'ya ücretsiz açan Teneffüs Park'ta binlerce çocuk, aileleriyle birlikte yeni eğitim ve öğretim yılı öncesinde dans, müzik ve birbirinden renkli oyunlar ve yarışmalarla eğlence dolu bir gün yaşadı.

Çocuk Karnavalı'na 10 yaşındaki oğlu Efe'yle birlikte katılan Başkan Ümit Uysal, Teneffüs Park'ın arkeoloji parkında toprak altında kalmış tarihi eserleri arayan, Antalya'nın en büyük trombolininde göğe doğru uzanan, tulumbadan su çekip kendi kumdan kalesini yapan, atık malzemelerden yapılmış enstrümanlarla kendi müziklerini yapan çocuklarla tek tek ilgilendi.

'EĞİTİM ŞART'

Sihirbazdan palyaçoya renkli sahne gösterinin de eksik olmadığı karnavalda aileler, Başkan Uysal'a çocuklara yönelik çalışmaları dolayısıyla teşekkür etti. Ailelerin özçekim taleplerini de geri çevirmeyen Başkan Uysal, karnavalın açılışında “Dünyada iyi, nitelikli ve kaliteli eğitim ve öğretim verebilen ülkeler fırlıyor. Bizde 'Eğitim şart' diye bir laf var. Eğitim gerçekten şart ama nitelikli eğitim şart. Balık veren değil balık tutmayı öğreten eğitim şart" diye konuştu.

Başkan Uysal, konuşmasının sonunda yeni eğitim ve öğretim yılının tüm herkese hayırlı olması dileğinde bulundu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!