Muratpaşa Ansan Ve Çydd İle Protokol İmzaladı

Güncelleme Tarihi:

Muratpaşa Ansan Ve Çydd İle Protokol İmzaladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2015 09:58

MURATPAŞA BELEDİYESİ ÜMİT UYSAL (ORTADA), ANSAN BAŞKAN YARDIMCISI TURGAY DEĞİRMENCİ (SOLDA) VE ÇYDD ANTALYA ŞUBE BAŞKANI HATİCE KARATEKE (SAĞDA) İLE ORTAK PROJE ALANLARI OLUŞTURMA PROTOKOLÜ İMZALADI

Muratpaşa Belediyesi Antalya Sanatçılar Derneği (ANSAN) ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne (ÇYDD) ortak proje alanları oluşturdu.
Muratpaşa Belediyesi, ANSAN ve ÇYDD ortak proje alanları protokolü imzaladı. Protokole göre, ANSAN Konyaaltı Caddesi üzerinde bulunan Fikret Otyam Parkı’nda, ÇYDD’de Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Recep Bilgin Parkı’nda faaliyetlerini sürdürecek. Muratpaşa Belediye Başkanlığı’nda düzenlenen törende protokole, Başkan Ümit Uysal, ANSAN Başkan Yardımcısı Turgay Değirmenci ve ÇYDD Antalya Şube Başkanı Hatice Karateke imza attı. Törende konuşan Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Kent yaşamı fiziki mekanları ile insanların sosyalleşeceği dayanışma içinde yaşayacağı mekanları, genel kullanıma tahsisli yolları, kaldırımları, aktivite, eğitim, özel yaşam ve sivil toplum kuruluşları alanlarıyla kentin ortak kimliğini oluşturuyor. Yerel yönetimler oy veren veya vermeyen ayrımı yapmaksızın herkeşe eşit hizmet vermelidir” diye konuştu.
SANAT SINIR TANIMAZ
Antalya Sanatçılar Derneği ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Antalya Şubesi’nin faaliyet gösterdiği alanlardan cebren tahliyesinin yaşandığını ifade eden Başkan Uysal, “Kötü sahneler yaşandı ve bu kötü sahneler Antalya’da hafızalara kazındı. Gönül isterdi ki bunlar hiç yaşanmamış olsun. Tabi ki sivil toplum dinamikleri asla bu tip rövanşist, politik, sevgisiz tavırlardan yılmazlar ve faaliyetlerini bir şekilde sürdürürler. Sanat sınır tanımaz. İnsanlar belli bir yaşam felsefesi takip ettirmek ve sosyal hayatı etkileyebilmesini istiyorlarsa bu faaliyetlerini sürdürürler” dedi.
ZOR KULLANILARAK ALINDI
Derneklerin fiziki mekanlarının daraltılarak, zor kullanılarak ve ellerinden alınarak faaliyetlerine son verdirmenin uygun bir tablo olmadığını sözlerine ekleyen Başkan Uysal, “Muratpasa Belediyesi olarak bu iki derneğimize ortak kullanım alanlarımızı belli projeler ve sözleşme çerçevesinde paylaşıyoruz. Bunu yapabiliyor olmaktan dolayı mutluyuz. Her iki derneğimizle belediyemizin son derece verimli çalışmalar yapacağından hiç şüphem yok. Derneklerimiz, belediyemiz ve kentimiz için sanat faaliyetlerin devam etmesi son derece önemli ve faydalı olacaktır” diye konuştu.
Öğrencilerin eğitimine gelişimine katkıda bulunmayı hedefleyen bir dernek olduklarını ifade eden ÇYDD Antalya Şube Başkanı Hatice Karateke, “Alanımızın elimizden alınması faaliyet alanımızın yok edilmesi anlamına geliyor. Fakat Muratpaşa Belediyesi kapatılan alanı yerine yenisini bize geri kazandırmış oldu. Bu anlamda teşekkür ediyoruz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!