Murat Toktaş : Samsunspor'un düşmesi şehir ekonomisini zedeleyecektir

Güncelleme Tarihi:

Murat Toktaş : Samsunsporun düşmesi şehir ekonomisini zedeleyecektir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2018 09:13

Murat Toktaş : Samsunspor'un düşmesi şehir ekonomisini zedeleyecektir

Haberin Devamı

SAMSUN,(DHA) -KARADENİZ Turistik İşletmeciler Derneği (KATİD) Başkanı Murat Toktaş, Samsunspor'un ikinci lige düşmesinin turizme olduğu kadar şehir ekonomisini de zedeleyeceğini ifade ederek, "Samsunspor'un Süper Lig'de olması şehrin PR'ıdır. Bu anlamda takımımızın küme düşmesiyle Samsun PR'ını yitirdi" dedi.

KATİD Başkanı ve North Point Hotel Koordinatörü Murat Toktaş, Samsun turizmi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Turizmin ülke ekonomisinin vazgeçilmez gelir kaynakları arasında yer aldığını ifade eden Toktaş, geçen yıl dünya turizm cirosunun 1.5 trilyon dolar olduğunu budan Türkiye'nin 32 milyar dolar pay aldığını ifade etti. KATİD Başkanı Murat Toktaş, "Karadeniz bölgesi yerli ve yabancı turistlerden yüaklaşık 1 milyar dolar gelir elde etti. Son yıllarda şehrimizde gerçekleştirilen alt yapı ve üst yapı çalışmaları ile turizm anlamında bir çok eksiklerimiz giderilerek, şehrimiz modern bir kimliğe büründü" dedi. Son 4 yılda Samsun'a gelen misafir sayısının 200 binden 300 bine çıkarak yüzde 5 artış gösterdiğini kaydeden Murat Toktaş, "Buna karşılık yabancı misafir sayımızda yüzde 25 artış göstermiştir. Oda sayımız ise yüzde 100 artıştır. Artık yapmamız gereken geç kalmadan sağlıklı bir şekilde şehrin satış ve pazarlama faaliyetlerini daha da artırmaktır. bunun için yapmamız gereker tüm paydaşların tek çatı altında olduğu bir koordinasyon merkezi kurup tekelden çalışmaları yönetmektir" diye konuştu.
Direk uçuşların da turizme önemli katkılar sağladığını ifade eden Murat Toktaş, "Özellikle hedef pazarlardan yapılacak direk uçuşlar şehrin ivmesine hız katacaktır. Büyükşehir belediyesinin destekleriyle Krasnodar'a başlatılan uçuşlara ilaveten körfez ülkelerinden yapılacak direk uçuşların da eklenmesi ile ciddi bir ekonomik katkı sağlanmış olacaktır. Şuan şehrimiz tahminen 4 bin kişi 800 bin dolar gelir elde etti. 100 bin kişi 50 milyon dolara çıkarmamız an meselesi. Bu da ihracatımızın yüzde 10'u demektir" ifadelerini kullandı.
Samsun'un bütün bölgeyi kucaklayacak bir şehir olduğunun altını çizerek Nkanal.com canlı yayınında açıklamalarda bulunan KATİD Başkanı Murat Toktaş, spor turizmin de önemine değindi. Özellikle geçen yıl yapılan işitme engelliler olimpiyat oyunlarının şehrin tanıtımına ve ekonomisine önemli katkılar sunduğunu ve bu sayede yapılan tesislerin turizmi de canlandıracağına inandığını ifade eden Toktaş, "Spor tesisleri, bowling salonu, buz pisti, golf sahası, yüzme havuzları gibi bir çok tesis spor turizminde Samsun'u cazibe merkezi haline getirecektir" diyerek Samsunspor konusuna değinip şunları söyledi:
"Maalesef takımımıza sahip çıkamadık. Samsunspor'un gerçek yeri Süper Lig. Burada Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve hatta Avrupa takımlarını misafir etmek isterdik. Bu takımlarla oynamalıydık. Artık futbol büyük bir ekonomi ve endüstri. Şehirlere büyük katkısı var. Şehirlerin en çok isimlerinin ulusal medyada yer almasını sağlayan en önemli unsun spor kulüpleri. Samsunspor'un birinci lig ve süper ligde olması bir anlamda şehrin de PR'ıdır. O açıdan bakıldığında PR'ımızı yitiriyoruz. Marka değerimiz zarar görüyor ve zedeleniyor. Bunda turizmciler olarak biz ne kadar zarar görüyorsak, üreticiler de o kadar zarar görüyor."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!