Münih’ten IŞİD’e katılan Elif’ten haber var

Güncelleme Tarihi:

Münih’ten IŞİD’e katılan Elif’ten haber var
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2015 00:00

Geçtiğimiz ay Münih’teki evinden kaçıp IŞİD’e katılan Elif Ö.’den haber var.

Haberin Devamı

Tageszeitung’ta yayınlanan habere göre 16 yaşındaki Elif, Suriye’nin IŞİD işgali altındaki kenti Rakka’da yaşıyor. 28 Şubat’tan beri kayıp olan Türk kızının Münih’in Neuried semtinde yaşayan ailesine dönmeye niyeti olmadığı bildirildi. Kızın sağlık durumunun da iyi olduğu ve Kur’an okuluna gittiği haberde yer aldı. Baba Atilla Ö.’nün Bavyera Televizyonu’na kızı hakkındaki son bilgileri teyit etti. Rakka, IŞİD’in kalesi ortak biliniyor.

BABASI KIZINI SURIYE SINIRINDA ARAMIŞTI

Elif’in babası Atilla Ö. kızını bulmak için gittiği Türkiye-Suriye sınırında günlerce kızını aramıştı. Atilla Ö. "Kızım şu an cihad yaptığını düşünüyor. Ekim ayında bana Allah'ın yolundan gitmek istediğini ve IŞİD'e karşı sempati duyduğunu söyledi ve zaman içinde de örtünmeye başladı" demişti. Elif'in uçak biletini arkadaşının kredi kartıyla çok önceden aldığı ve Türkiye 'ye geldikten sonra da telefonunun sim kartını kırdığı saptanmıştı.

Haberin Devamı

SELEFİLERE UYMUŞ

Oldukça modern bir alilenin kızı olan Elif, Münih’te geçirdiği ağır bir hastalık sonrası yaşam biçimini değiştirmiş. Genç kız, kapanıp “Bu Dünyayı terk edip, cennete yaşayacağım” gibi cümleler yazmaya başlamış. Ayrıca Münih’te Federal Anayasayı Koruma kurumunun gözetimi altındaki “Darul-Quran” camisine gitmeye başlayan Elif, burada Selefiler’le bağlantıya geçmiş.

Münih’ten IŞİD’e katılan Elif’ten haber var
16 yaşındaki Elif, IŞİD'e mi kaçtı?

Münih’ten IŞİD’e katılan Elif’ten haber var
"Kızım Elif ne olur dön!"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!